Contre între Ioan Rus și Emil Boc, pe tema actualizării listelor electorale: „Dacă nu sunteţi în stare, chemăm nemţii”

Contre între Ioan Rus și Emil Boc, pe tema actualizării listelor electorale: „Dacă nu sunteţi în stare, chemăm nemţii”

O repriză de replici acide a avut loc vineri, în cadrul videoconferinţei premierului Victor Ponta cu prefecţii. Primarul Clujului, fostul premier Emil Boc, i-a spus ministrului de Interne Ioan Rus că nu poate să cheme oamenii din concediul de odihnă, la care au dreptul legal, pentru a strânge date pentru actualizarea listelor electorale. 

„Dacă dumneavoastră nu sunteţi în stare, chemăm nemţii”, a fost soluţia găsită de ministrul Rus.

Dialog integral Emil Boc- Ioan Rus:

Emil Boc: „Bună ziua, domnule prim-ministru. Două chestiuni punctuale. Prima: Nu am înţeles foarte clar cine sunt recenzorii. La poliţia locală nu deţin persoane care să aibă alte atribuţii. Cine sunt aceia care vor realiza acest mini-recensământ. Angajaţii primăriei nu pot pentru că nu au atribuţii şi sunt şi în perioada de concedii. Toată lumea şi-a luat concediu în această perioadă. Lucrăm la un nivel redus în primărie. Doi: în privinţa celor care nu şi-au actualizat actele de identitate. Nu pot fi scoşi din date pentru că pot veni oricând la evidenţa populaţie pentru a li se  elibera carte de identitate. De drept, să radiezi pe cineva care nu şi-a actualizat buletinul nu poţi face.”

Ioan Rus: „Asta cu buletinele nu înseamnă că dacă ai buletinul expirat azi nu poţi merge mâine dimineaţă să ţi-l faci şi să votezi. Pentru efortul primăriei, dacă Primăria Cluj-Napoca nu va găsi oameni pentru treaba aceasta vă propun să importăm nemţi care să facă această numărătoare. Vă comunicăm şi noi în scris ce oameni să utilizăm, din ce servicii ale primăriei. Deci, vă îndepliniţi obligaţia legală”

Emil Boc: „Să fie foarte clar, domnule ministru: nu avem niciun fel de atribuţii legale de a bate la uşa cetăţeanului să-l întrebăm dacă e acasă sau nu, iar dreptul la concediu nu-l pot lua oamenilor. Într-un municipiu cu 300.000 de cetăţeni nu putem face aceste verificări cu 300-400 de oameni”.

Ioan Rus și Emil Boc, dispută pe tema referendumului

Embed: " />