Controversele pe tema fondurilor pentru centrele de vaccinare. Boc: Ministrul Sănătăţii să spună de ce a semnat o OUG care nu respectă o hotărâre a Guvernului / Voiculescu: Bănuiesc că supărarea lui Emil Boc vine din altă parte

Controversele pe tema fondurilor pentru centrele de vaccinare. Boc: Ministrul Sănătăţii să spună de ce a semnat o OUG care nu respectă o hotărâre a Guvernului / Voiculescu: Bănuiesc că supărarea lui Emil Boc vine din altă parte
Foto: Emil Boc / Facebook

Disputa dintre primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe tema fondurilor pentru organizarea și dotarea centrelor de vaccinare a fost tranșată la Ministerul Finanțelor. Boc a declarat marți după-amiază că ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a dat asigurări că toate cheltuielile vor fi suportate de la bugetul de stat. În replică, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat într-o intervenție pe B1 TV, că supărarea lui Emil Boc ”vine din altă parte și agenda este cu totul alta”.

Emil Boc: Cheltuielile pentru centrele de vaccinare vor fi suportate de la bugetul central

„Avem rezultate concrete. Cu privire la această temă importantă vaccinarea, da, nu e în competenţa MFP vaccinarea, dar ministrul Finanţelor a spus foarte clar că legea statului român va fi respectată. Ce spune ea – toate cheltuielile legate de dotarea centrelor de vaccinare şi de plata personalulului se suportă de la bugetul de stat. Ministrul Finanţelor ne-a spus că această prevedere va fi respectată.(…) Probabil că ministrul Sănătăţii ar trebui să răspundă la întrebarea de ce a semnat o ordonanţă de urgenţă care nu respectă o hotărâre în vigoare a Guvernului României. Aceste cheltuieli vor fi suportate de la bugetul central şi această prevedere se va regăsi în această OUG. Cerem ca pe viitor orice ministru al României care îşi pune semnătura pe un act normativ să ţină cont de toate hotărârile în vigoare. Cerem Guvernului şi tuturor miniştrilor ca niciodată niciun fel de alocare să se facă fără consultarea administraţiei locale. Nu avem nimic personal nici cu Guvernul, nici cu ministrul Sănătăţii. Dorim doar să fim respectaţi ca parteneri în implementarea unor lucruri de calitate”, a declarat Emil Boc, care ocupă și funcția de președinte al Asociației Municipiilor din România.

Vlad Voiculescu: Domnul Boc face atât de multă vorbire despre ceva peste 30.000 de euro

În replică, Vlad Voiculescu a declarat că nu înțelege afirmațiile primarului din Cluj-Napoca și sugerează că supărarea lui ar avea alte cauze.

”Trimiterea documentului către consultare era tocmai o invitație să spună cum se raportează dânșii la o primă propunere. Ministerul Sănătății are o singură prioritate. Prioritatea noastră este ca această campanie de vaccinare să funcționeze bine. Ideea că noi ne-am fi dorit ca bugetele locale să fie văduvite de bani pentru creșe, pentru copii, pentru străzi, drumuri și poduri este o manipulare. Declarațiile dânsului fac parte dintr-o categorie de declarații pe care nu le înțeleg. Bănuiesc că supărarea îi vine din altă parte și agenda este cu totul alta și poate care are legătură cu bătălii interne din partidul dumisale. (…)

Estimarea întregului județ Cluj pentru necesarul centrelor de vaccinare este de 110.000 de lei. Domnul Boc face atât de multă vorbire despre ceva peste 30.000 de euro”, a spus Vlad Voiculescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis: Primarii vor amenaja aceste secții șicheltuielile se vor decontade către Guvern

În aceste controverse a intervenit și președintele Klaus Iohannis care a declarat marți seară, în conferința de presă pe care a susținut-o la Palatul Cotroceni, că este vorba despre niște ”probleme fictive prin care probabil unii au crezut că este bine să se profileze un pic în plus”.

”Pot să vă spun din sursă sigură, prezidențială că această ordonanță urmează să fie dată, a fost discutată inclusiv cu menționații primari nemulțumiți, care vor primi sprijin de la Guvern. Medicii și personalul medical care va lucra în aceste centre de vaccinare va fi plătit, primarii vor amenaja aceste secții șise vor decontade către Guvern aceste cheltuieli. Așadar, toate premisele pentru a avea o campanie de vaccinare de succes sunt pregătite și vor fi create cu tot cadrul juridic în cel mai scurt timp”, a spus Klaus Iohannis.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei