CORONAVIRUS| Poveştile bolnavilor de COVID-19 care prezintă simptome neobişnuite

CORONAVIRUS| Poveştile bolnavilor de COVID-19 care prezintă simptome neobişnuite
Foto: Pixabay

O parte din poveştile bolnavilor de COVID-19 au fost împărtăşite pe grupul-suport de Facebook al pacienţilor din New York, potrivit adevărul.ro.

Cei care s-a îmbolnăvit a doua oară, iar acum prezintă simptome total diferite faţă de cele pe care le-au avut în primă fază s-au hotărât să-şi împărtăşească experienţelecu ceilalţi oameni.

Unii suferă de noul simptom al ceţii cerebrale, iar alţii aproape că nu îşi găsesc cuvintele pentru a descrie starea generală alterată de care suferă.

O femeie mărturiseşte că medicii rămân surprinşi când aud simptomele pe care ea le descrie şi se întreabă de ce autorităţile sanitare din SUA nu au lărgit definiţiile de caz, în contextul în care COVID-19 se manifestă atât de diferit de la o persoană la alta.

„Se pare că o mulţime de oameni au o varietate atât de largă de simptome! Nu înţeleg însă de ce aceste simptome nu apar în definiţiile de caz emise de Centrul de Combatare a Bolilor, în ciuda faptului că mulţi dintre noi le resimţim. De exemplu, când le-am spus medicilor despre simptomele pe care eu le-am descris, păreau să nu fi auzit de aşa ceva. Eu am fost diagnosticată cu COVID-19 la începutul lunii august şi am suferit timp de 6 săptămâni. Cazul meu a fost considerat unul moderat, cu două simptome care au persistat după ce am fost declarată vindecată: oboseală şi ceva dureri. Apoi, acum două săptămâni am început să mă simt groaznic, simt că m-am infectat din nou”, scrie femeia pe grupul-suport.

Un al pacient povesteşte că pentru el infecţia cu noul virus a fost cea mai chinuitoare experienţă:

„Eu am avut dureri groaznice de spate, o stare generală proastă, irascibilitate şi insomnie. Eram extenuat, dar totuşi nu puteam să adorm. Mă lua tremuratul, dar nu aşa precum frisoanele, ci mai degrabă mă cutremuram tot. Unele simptome sunt greu de descris, aşa cum este durerea de gât de care sufăr deja de o săptămână. Dar nu este o durere de gât obişnuită, mai degrabă pulsează şi îmi simt gâtul foarte uscat”., a povestit acesta pe grupul de Facebook.

Multitudinea simptomelor manifestate în cazul infectării cu COVID-19 nu se opreşte aici.

O altă femeie a povestit că atât ea cât şi soţul ei au fost confirmaţi pozitiv, însă pentru ea, virusul s-a manifestat diferit faţă de felul în care a fost afectat soţul ei.

„Se fac 15 zile de la testare şi 18 de la primele simptome. În afară de o tuse seacă, nu am simptomele pe care alte persoane le-au descris aici. Pot spune însă că mă simt ameţită, obosită, mă dor muşchii dacă fac efort, am vederea neclară şi din când în când parcă rămân fără aer. COVID-19 m-a lovit din plin. Încă nu am mers la spital pentru a mă interna, însă uneori cred că ar fi trebuit. Noaptea, adorm între reprizele de tuse. E atât de diferit faţă de simptomele de gripă! Weekendul trecut a început să tuşească şi să acuze dureri de spate. Este normal să apară simptome după infecţia COVID şi după ce am stat două săptămâni în izolare şi se consideră că nu mai suntem contagioşi?”, a scris aceasta pe grupul-suport.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)