Costică Dobre, primarul PSD din comuna brăileană Șuțești, a fost condamnat definitiv, în 2018, pentru proxenetism

Costică Dobre, primarul PSD din comuna brăileană Șuțești, a fost condamnat definitiv, în 2018, pentru proxenetism
Costică Dobre, primarul comunei Șuțești, a fost condamnat, în 2018, pentru proxenetism. Sursă foto: Costică Dobre / Facebook

Un primar din județul Brăila a fost ales în funcție chiar dacă a fost condamnat pentru proxenetism și participare într-un grup infracțional organizat. Chiar dacă și-a primit și pedeapsa, cu suspendare ce-i drept, asta nu l-a impiedicat pe Costică Dobre să candideze la primăria comunei Șuțești. Iar oamenii l-au votat. În plus, anul trecut, în ciuda faptelor comise, cazierul său a fost curățat, informează B1 TV în cadrul Știrilor prezentate de Luiza Cergan.

Primar condamnat pentru proxenetism, în județul Brăila

Deși, la momentul alegerilor din 2020, Costică Dobre avea un dosar penal bogat, acesta a ajuns în funcția de primar al comunei Șuțești din Brăila.

Politicianul a fost acuzat că făcea parte dintr-un grup infracțional organizat care se ocupa cu racolarea fetelor din România, pe care apoi le obliga să se prostitueze în diferite țări. Printre victime se aflau și minore, care au fost supuse și la acte de violență.

Costică Dobre nu a fost însă cercetat singur. Dosarul a vizat mai multe persoane, printre care și fratele și cumnata sa.

Cum funcționează ”Justiția” din România. Cazul primarului Costică Dobre

Prin decizia definitivă a Curții de Apel Galați din 2018, politicianul a fost condamnat definitiv la un an de închisoare, cu suspendare. În plus, instanța nu l-a oprit să candideze pentru funcția de primat la alegerile din 2020, pe care le-a și câștigat.

Singurul organism care putea să împiedice candidatura era Organizația Județeană PSD Brăilă, însă, în ciuda apelurilor repetate, președintele și senatorul au refuzat să răspundă.

În plus, cazierul politicianului Costică Dobre este în prezent curat. În vara anului trecut, el a depus la Tribunalul Brăila o acțiune de reabilitare judecătorească. În urma cererii, magistratul a decis să-i șteargă infracțiunile, deoarece termenul de trei ani de încercare, dispus de Curtea de Apel Galați, se împlinise în iunie același an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)