Crin Antonescu: Decizia CCR este de salutat. Curtea a dovedit că în democrație contează votul oamenilor reali

Crin Antonescu: Decizia CCR este de salutat. Curtea a dovedit că în democrație contează votul oamenilor reali

Președintele interimar Crin Antonescu a declarat, joi, că decizia CCR de amânare a verdictului privind valabilitatea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu este de salutat, Curtea arătând că democrația înseamnă votul oamenilor reali.

Această amânare are în fond convingerea Curții că în procesul democratic contează fiecare vot și contează votul oamenilor reali. Este încă o dovadă că democrația are sens doar atunci când însumează exprimarea liberă a fiecărui cetățean. Decizia CCR este de salutat„, a spus Antonescu.

Acesta a arătat că Guvernul funcționează în continuare și că România beneficiează de un Guvern și un Parlament legitim.

Vom ști dacă vom avea alegeri prezidențiale anticipate pe 12 septembrie. În România există un Guvern pe deplin legitim, un Parlament pe deplin legitim. Credă că Guvernul are misiunea să revină cu maximum de preocupare și eficiență la treburile sale curente și mă bucur să văd că o face„, a arătat Antonescu.

Președintele interimar a încheiat spunând că deși lupta politică a luat momentan sfârșit, aceasta va continua în toamna acestui an.

Bătălia politică s-a încheiat, va reîncepe în această toamnă, la parlamentare și în opinia mea și la prezidențiale„, a concluzionat Crin Antonescu.

Crin Antonescu: Decizia CCR este de salutat

Embed: " />
Ultima oră
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)