Cristian Adomniței a demisionat din conducerea PNL din cauza rezultatului de la referendum

Cristian Adomniței a demisionat din conducerea PNL din cauza rezultatului de la referendum
Foto: mediafax..ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a demisionat marți din conducerea PNL, ca urmare a rezultatului nesatisfăcător obţinut la referendumul de duminică. Cristian Adomniţiei a confirmat informaţia pentru postul B1 TV, însă a refuzat să intre în direct.

„Eu mi-am luat un angajament în faţa colegilor mei, în timpul campaniei, potrivit căruia în cazul în care Iaşiul nu se situează în primele cinci judeţe din ţară ca prezenţă la vot îmi voi da demisia din Biroul Politic Central. Acest lucru nu s-a întâmplat şi am demisionat”, a spus Adomniţei, potrivit EVZ.

Inițial, și vicepreşedintele liberal Relu Fenechiu a declarat într-o emisiune tv, că va demisiona, însă marți a revenit asupra deciziei, anunțând că nu va demisiona și că nu a afirmat acest lucru niciodată.

Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, deputatul PNL Eugen Nicolăescu nu a dorit să confirme sau să infirme, informația, precizând că așteaptă ca Biroul Politic Central al PNL să se reunească.

„Un birou politiic central al PNL va fi convocat zilele următoare. Atunci sigur cei doi colegi își vor prezenta poziția personață din punct de vedere politic. Dacă ei au făcut asemenea declarații, le luăm de bune”, a spus Nicolăescu.

Adomniței a demisionat din conducerea PNL

Embed: " />

Invitat la o emisiune TV, Relu Fenechiu a declarat luni că va demisiona din orice funcţie deţinută în cadrul PNL dacă Traian Băsescu va reveni la Cotroceni. Liberalul a anunţat că juriştii USL caută o soluţie pentru ca referendumul din 29 iulie să fie validat, deşi prezenţa la urne a fost de sub 50%.

Un angajament asemănător îşi lua în urmă cu trei săptămâni şi actualul preşedinte interimar al României, Crin Antonescu.

„Dacă nu veţi fi demis la referendum, eu Crin Antonescu ma retrag definitiv din viaţa politică”, a anunțat Antonescu, pe 6 iulie.

După  doar câteva zile însă, liderul PNL a retractat cele spuse. De asemenea premierul Victor Ponta a dat luni asigurări că Antonescu rămâne candidatul Uniunii la preşedinţie deşi a pierdut pariul făcut.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)