Cristian Boureanu (PDL): Sesizarea transmisă CC de preşedinţii Camerelor arată că Ponta l-a minţit pe Barroso

Cristian Boureanu (PDL): Sesizarea transmisă CC de preşedinţii Camerelor arată că Ponta l-a minţit pe Barroso

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, miercuri, că sesizarea transmisă Curţii Constituţionale de către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului arată că „premierul Ponta l-a minţit pe preşedintele Comisiei Europene”.

„Sesizarea transmisă Curţii Constituţionale de către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului ne dezvăluie că premierul Ponta l-a minţit pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Prin această sesizare, Valeriu Zgonea şi Petru Filip, în numele USL, atrag atenţia Curţii Constituţionale că legea care trebuie aplicată în validarea referendumului este Ordonanţa de Urgenţă 41. Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, premierul Victor Ponta a garantat în faţa Comisiei Europene că referendumul de demitere a preşedintelui României se va desfăşura conform deciziei CC, care stabilea obligativitatea cvorumului de 50 plus unu. Dacă Victor Ponta i-a minţit pe oficialii europeni, cerem demisia lui din funcţia de premier. Dacă susţine că nu i-a minţit, atunci se impune demisia lui Victor Ponta din fruntea partidului său „, a precizat Boureanu, într-o conferinţă de presă.

Miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip, au sesizat Curtea Constituţională, susţinând, între altele, că baza legală în care a fost convocat referendumul din 29 iulie a fost OUG 41, care elimina cvorumul.

Boureanu: Ponta l-a mințit pe Barroso

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22283').select();" id="embed_text_22283" />
Ultima oră
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)
15:10 - 40 de români au rămas pe aeroportul din Barcelona. Țeapa care i-a lăsat „cu ochii în soare”
14:45 - Fast & Furious pe o autostradă din România: Un TIR, surprins în depășiri periculoase, cu 150 km/h (VIDEO)