Cristian Diaconescu: Riscăm ca în 2016 să alegem pe unii despre care ne facem cruce când ne gândim cum au ajuns la putere (VIDEO)

Cristian Diaconescu: Riscăm ca în 2016 să alegem pe unii despre care ne facem cruce când ne gândim cum au ajuns la putere (VIDEO)

Fostul ministru de Externe si candidat PMP la alegerile prezidentiale Cristian Diaconescu a declarat, joi seară, în emisiunea “Sub semnul întrebării„, de pe B1 TV, că acuzațiile care aduse Elenei Udrea și lui Adriean Videanu „sunt sprijinite pe probe”.

„Astăzi s-au făcut niște acuzații despre care eu cred cu certitudine că sunt sprijinite pe probe. (…) Adriean Videanu este doar într-o etapă intermediară. Este o etapă asupra căreia se poate revoca sau nu, sau se poate lua o altă măsură. Ține de evoluția sistemului penal. Nu ține de stabilirea vinovăției”, a spus fostul consilier prezidențial, joi seara, la B1 Tv.

Acesta consideră că, în prezent, clasa politică este chemată și pusă „în situația de a se explica și motiva în fața societății”.

„Dacă explicațiile nu sunt credibile, indiferent dacă sunt vinovați sau nu, s-ar putea ca în 2016, nu că nu vom avea pe cine alege, să alegem pe unii despre care ne facem cruce când ne gândim cum au ajuns la putere”, a mai precizat Cristian Diaconescu.

“Aș dori ca astfel de procese penale să fie operațiuni chiruegicale, cu 100% confirmare publică. Este foarte important!”, a concluzioneat fostul conilier prezidențial.

Cristian Diaconescu, despre reținerea lui Adriean Videanu

Ultima oră
07:52 - Ce a făcut în sferturile Australian Open jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep în optimi
07:23 - Ministrul Tanczos Barna (UDMR) recomandă lemnele pentru încălzirea românilor pe timpul iernii: „Nu e nicio rușine”
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”