Cristian Ghinea va participa la întâlnirea cu Ursula von der Leyen, „pentru că PNRR e al României” / „Florin Cîțu mi-a propus să rămân ministru și am refuzat”

Cristian Ghinea va participa la întâlnirea cu Ursula von der Leyen, „pentru că PNRR e al României” / „Florin Cîțu mi-a propus să rămân ministru și am refuzat”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Ghinea (USR PLUS), fost ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, care a lucrat la Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat că a acceptat invitația premierului Florin Cîțu și va participa, luni, la evenimentul de semnare a documentului, „pentru că PNRR este al României”. La ceremonie va participa și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Totuși, Ghinea a ținut să precizeze că „zvonurile legate de presupuse negocieri sau posibilitatea de a reveni în guvern fără o refacere a coaliției din care să facă parte USR PLUS sunt fake news”.

Cristian Ghinea a mai susținut că Florin Cîțu i-a propus să rămână ministru, dar el a refuzat.

Cristian Ghinea va participa la evenimentul de semnare a PNRR

„Premierul Cîțu mi-a propus să rămân ministru și am refuzat, ceea ce confirmă și el.
Toate zvonurile legate de presupuse negocieri sau posibilitatea de a reveni în guvern fără o refacere a coaliției din care să facă parte USR PLUS sunt fake news.

Am lucrat bine cu premierul și cu toți miniștrii din Guvern, nu e nici un secret. Obiectivul urmărit cu îndârjire a fost să avem un PNRR viabil, susținut de toată Coaliția. Am realizat acest obiectiv”, a scris Cristian Ghinea, pe Facebook.

Acesta a notat apoi că a lucrat efectiv la PNRR și a ajuns la un acord cu Comisia Europeană asupra planului chiar în ultima clipă, „mai exact, până cu câteva ore înainte ca demisiile noastre, ale miniștrilor USR PLUS, să ajungă în Monitorul Oficial”

„Pentru că PNRR este un plan de țară care va schimba România pentru generații. După ce vom fi construit autostrăzi și vom fi reîmpădurit România, vom putea spune că am fost acolo. Și USR PLUS a fost acolo.

Voi participa luni la întâlnirea cu președinta Comisiei Europene, la invitația premierului și dupa consultări cu cei doi copreședinți ai USR PLUS. Pentru că PNRR este al României”, a mai scris Cristian Ghinea.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare