Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara: A început al treilea val al epidemiei și sunt tot mai multe forme severe de boală la tineri, semn că virusul a suferit mutații

Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara: A început al treilea val al epidemiei și sunt tot mai multe forme severe de boală la tineri, semn că virusul a suferit mutații
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, spune că al treilea val al epidemiei a început și că tot mai multe forme severe ale bolii COVID-19 sunt înregistrate la pacienții tineri, semn că virusul a suferit mutații.

Cristian Oancea, despre al treilea val al epidemiei și formele severe de boală la pacienții tineri

Într-o intervenție telefonică la Digi 24, Cristian Oancea a declarat că, după un an de pandemie, medicii sunt epuizați în primul rând psiho-emoțional și abia apoi fizic.

„Și vedem că a început al treilea val. Sperăm să nu aibă recrudescența celui de-al doilea”, a adăugat managerul spitalului dinTimișoara,G4Media.ro.

Medicul susține că, în ultima perioadă, tot mai mulți pacienți tineri, cu vârste de 30-40 de ani, au„forme fulminante, agresive ale bolii, semn că virusul a suferit mutații”. Cristian Oancea a precizat că oamenii care au simptome trebuie să meargă la spital, pentru că dacă se intervine la timp pot fi vindecați.

„Prudența și solidaritatea trebuie să ne definească în continuare”, a mai spus medicul Cristian Oancea.

Nelu Tătaru: Întreaga Europă se pregătește pentru al treilea val al pandemiei. Cred că nici noi nu vom scăpa

Cel mai probabil nici România nu va fi ocolită de al treilea val al pandemiei de COVID-19, a declarat deputatul PNL Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, care a subliniat că este în continuare important să fie respectate toate regulile de protecție sanitară.

„Întreaga Europă se pregătește de valul trei, cred că nici noi nu o să scăpăm de acest val, dar depinde de noi cum o să trecem valul. Rămân aceleași restricții, rămân aceleași precauții, suntem într-un sezon în care avem un vaccin, am vaccinat grupa 1, suntem la grupa a doua populațională, avem un personal medical care, în proporție de 90-95% s-a vaccinat, avem o scădere a infecțiilor în spitale la personal cu 87%, cred că privim altfel valul trei care se preconizează că va veni, dar din punct de vedere al precauțiilor, ar trebui să rămână aceleași. Avem, în acest moment, în schimb, mai multe activități reluate, printre care și școala, și deci mobilitatea în toate aceste activități trebuie să fie un factor de care să avem mare grijă”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri seară, în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:53 - Fostul președinte rus Medvedev: În contextul „sancțiunilor nebunești”, Rusia nu poate continua „aprovizionarea cu alimente” / „Nu merge aşa, nu suntem idioţi”
07:34 - Zelenski, despre situația din Donbas: „Acolo este iadul. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni”
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”