Cristoiu: Cioloș are misiunea asumată de a reface USL-ul și chiar începe să ia din prerogativele președintelui. Iohannis este, totuși, liniștit? (VIDEO)

Cristoiu: Cioloș are misiunea asumată de a reface USL-ul și chiar începe să ia din prerogativele președintelui. Iohannis este, totuși, liniștit? (VIDEO)

Vizita lui Dacian Cioloș în Germania nu prea și-a avut rostul, asta dacă nu cumva premierul și cancelarul german au avut o discuție între patru ochi pe tema imigranților, a susținut Ion Cristoiu, în emisiunea X-Press, moderată de Sabin Orcan pe B1 TV.

Toată această vizită care s-a discutat numai sub aspectul avionului cu care merge e de o bizarerie completă. Știm din regimul Băsescu, în interiorul UE nu prea se fac astfel de vizite ori e Merkel care tot se întâlnește cu Hollande. Pe de o parte te întâlnești cu cancelarul la UE, apoi amândouă statele sunt supune unor reguli ale Uniunii și în interiorul UE vizitele la nivel înalt nu au niciun efect economic pentru că Merkel poate să-ți fie și nevastă că firmele tot vin în funcție de interes. Ponta a încercat și merge să te duci în zonele unde sunt dictatori locali. Ăla e fericit că ești în UE și sigur că președintele dă ordine firmelor care sunt de stat să te ajute.

Din punctul acesta de vedere nu-i văd rostul decât dacă nu cumva ni se ascunde o altă discuție, care a avut loc între patru ochi și care să fi avut legătură cu imigranții. Era normal să ni se spună. Putem presupune că ar fi avut utilitate dacă domnul Cioloș a fost chemat la ordin, că nu pierde nici Merkel prânzul cu un premier din provincia Europei, pentru a discuta despre imigranți. E singurul ce poate justifica o deplasare. În rest (vizita lui Cioloș în Germania) e numai de imagine, care o adâncește pe cea de la participarea la UE.

Este o acțiune ce mă face să întreb dacă Iohannis este totuși liniștit pentru că Cioloș începe să ia din prerogativele președintelui. Vrea să-i transfere prerogative lui Cioloș? Se confirmă ipoteza că se lucrează intens la imaginea unui Cioloș ce poate fi președinte PNL? Oricum se lucrează intens la imaginea unei personalități. Cioloș vizitează grădinițe…”, a susținut jurnalistul.

Acesta s-a referit și la încercarea lui Cioloș de a atrage electoratul fostului USL. ”Cioloș este foarte preocupat de imaginea sa. Pariez că Cioloș are misiunea asumată de a reface USL-ul, dar cu un PNL partid conducător și condus de Cioloș și cu un PSD, care va avea mari probleme la alegeri și care va fi obligat să se lipească”.

Cristoiu: Cioloș are misiunea asumată de a reface USL-ul

#DIRECT_ONE_7g4a12#

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)
20:18 - Marcel Boloș: Reforma pensiilor, așa cum este ea scrisă în PNRR, trebuie dusă la bun sfârșit. Cererea de plată 3, poate examenul cel mai greu al Guvernului. Avem o reformă extrem de grea și privind decarbonizarea (VIDEO)