Cseke Attila: Avem o listă de țări UE care ne-au promis ajutor. Continum transferul de pacienți COVID în Ungaria și Polonia. Probabil vineri vom trimite din Cluj către Austria (VIDEO)

Cseke Attila: Avem o listă de țări UE care ne-au promis ajutor. Continum transferul de pacienți COVID în Ungaria și Polonia. Probabil vineri vom trimite din Cluj către Austria (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a vorbit joi, pentru B1 TV, despre sprijinul pe care îl primește România din partea mai multor state pentru a face față valului 4 al pandemiei de coronavirus.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cseke Attila despre ajutorul primit de România în criza COVID

„Trimitem pacienți în străinătate. Am avut oferta din Ungaria, unde trimitem în continuare pacienți. Din păcate, patru persoane au decedat. În schimb, două persoane au fost detubate și au șanse să se întoarcă acasă. Azi am făcut prima opraționalizare de transport către Polonia. Trei pacienți au ajuns la spitalul din Lodz. Mâine și poimâine vom continua. Avem 20 de paturi. Probabil mâine vom trimite pacienți din Cluj către Austria.

Trebuie să profităm, poate nu e cel mai indicat cuvânt, de orice fel de sprijin care ne vine. Am acceptat orice fel de sprijin. Am avut foarte multe contacte, mai ales căte state UE. Avem o listă de țări UE care ne-au promis ajutor.

Avem promisiune din Danemarca de a primi două echipe medicale. Ele vor ajunge la ”Matei Balș”. Sunt discuții cu partea italiană legat de personalul medical. Polonia a propus acest transfer, dar omologul din Polonia a spus că e posibilitatea să ne trimită personal medical. Ni s-a oferit sprijin din partea Serbiei – concentratoare și antocorpi monoclonali. Republica Moldova a trimis medici, asistenți medicali și paramedici, care lucrează la spitalul din lețcani”, a declarat ministrul Cseke Attila, pentru B1 TV.