Cseke Attila: Ministerul Dezvoltării va cere sume importante la rectificarea bugetară. PNDL nu s-a oprit (VIDEO)

Cseke Attila: Ministerul Dezvoltării va cere sume importante la rectificarea bugetară. PNDL nu s-a oprit (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a declarat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că ministerul are o execuție bugetară de 68%, iar la rectificarea bugetară, anunțată pentru luna viitoare, va cere sume consistente pentru programele de investiţii derulate prin Planul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Cseke Attila vrea mai mulți bani la Ministerul Dezvoltării

„Ministerul Dezvoltării are o execuţie bugetară de 68% la zi, deci categoric la rectificarea bugetară vom cere sume importante pentru programele de investiţii pe care le derulează Ministerul. Vom avea aceste discuții cu Ministerul de Finanţe și sunt sigur că vom găsi soluţiile ca aceste programe de investiţii să continue cu finanţare importantă”, a declarat Cseke Attila, la finalul ședinței Executivului.

Ministrul a precizat că e vorba în primul rând de PNDL, program în care vor face plăți atât săptămâna aceasa, cât și săptămâna viitoare. El a insistat că PNDL nu s-a oprit: „Primim facturi în continuare de la unităţi administrativ-teritoriale şi, din moment ce la rectificarea bugetară vom avea o sumă importantă, vom continua plăţile”.

„De asemenea, pe CNI avem o execuţie bugetară de aproape 70% şi vom solicita suplimentări de credite bugetare acolo. Această analiză va avea loc şi vom discuta cu cei de la Finanţe”, a mai declarat Cseke Attila.

Urmăriți B1TV.ro și pe