Cseke Attila: Ministerul Dezvoltării va cere sume importante la rectificarea bugetară. PNDL nu s-a oprit (VIDEO)

Cseke Attila: Ministerul Dezvoltării va cere sume importante la rectificarea bugetară. PNDL nu s-a oprit (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a declarat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că ministerul are o execuție bugetară de 68%, iar la rectificarea bugetară, anunțată pentru luna viitoare, va cere sume consistente pentru programele de investiţii derulate prin Planul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Cseke Attila vrea mai mulți bani la Ministerul Dezvoltării

„Ministerul Dezvoltării are o execuţie bugetară de 68% la zi, deci categoric la rectificarea bugetară vom cere sume importante pentru programele de investiţii pe care le derulează Ministerul. Vom avea aceste discuții cu Ministerul de Finanţe și sunt sigur că vom găsi soluţiile ca aceste programe de investiţii să continue cu finanţare importantă”, a declarat Cseke Attila, la finalul ședinței Executivului.

Ministrul a precizat că e vorba în primul rând de PNDL, program în care vor face plăți atât săptămâna aceasa, cât și săptămâna viitoare. El a insistat că PNDL nu s-a oprit: „Primim facturi în continuare de la unităţi administrativ-teritoriale şi, din moment ce la rectificarea bugetară vom avea o sumă importantă, vom continua plăţile”.

„De asemenea, pe CNI avem o execuţie bugetară de aproape 70% şi vom solicita suplimentări de credite bugetare acolo. Această analiză va avea loc şi vom discuta cu cei de la Finanţe”, a mai declarat Cseke Attila.

Ultima oră
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:09 - GCS: Numărul de infectări cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, în creștere
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”
12:13 - Klaus Iohannis, despre începerea anului școlar în format fizic: „Nu suntem acum la începutul pandemiei, vreau să cred că suntem spre sfârșitul pandemiei”