CTP, în cablogramele WikiLeaks: Am fost prieten cu Geoană 20 de ani. Este indecis

CTP, în cablogramele WikiLeaks: Am fost prieten cu Geoană 20 de ani. Este indecis
Foto: gandul.info

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este menţionat într-una dintre cablogramele WikiLeaks, din decembrie 2006. În document este descrisă şedinţa parlamentară de condamnare a comunismului, respectiv prezentarea raportului Tismăneanu de către preşedintele Traian Băsescu.

La finalul cablogramei, publicată de kamikazeonline.ro, este amintită o întâlnire privată dintre Cristian Tudor Popescu şi diplomaţii americani, în cadrul căreia ziaristul îl descrie pe Mircea Geoană drept o persoană indecisă.

„În ultimii doi ani, PSD-ul sub „reformişti” ca Mircea Geoană a încercat să se redefinească într-un partid post-modernist şi euro-socialist. Prezentarea raportului comisiei de către Băsescu l-a pus pe Geoană în situaţia dificilă de a alege între a se distanţa public de moştenirea comunistă a PSD sau a strânge rândurile în spatele preşedintelui „onorific” al PSD, Iliescu. Aparent, el a optat pentru varianta din urmă, dezamâgindu-i astfel pe mulţi care sperau la o abordare politică mai îndrăzneaţă. Aşa cum Cristian Tudor Popescu, una dintre figurile reprezentative ale presei din România, ne-a spus în mod privat la câteva zile după şedinţa Parlamentului: „Am fost prieten cu Mircea (Geoană) timp de 20 de ani, dar şi-a făcut rău singur. Este aceeaşi problemă ca întotdeauna – este indecis””, se arată în finalul cablogramei WikiLeaks.