Cum au ajuns constănțenii să nu mai aibă spații verzi și să fie sufocați de imobile construite abuziv. Performanțele edilului Decebal Făgădău

Cum au ajuns constănțenii să nu mai aibă spații verzi și să fie sufocați de imobile construite abuziv. Performanțele edilului Decebal Făgădău

Decebal Făgădău, primarul PSD al Constanței, care se luptă pentru încă un mandat, se laudă pe Facebook că orașul e frumos și verde. Realitatea însă, așa cum i-au transmis și constănțenii, este că s-a construit abuziv, locatarii vechilor imobile au rămas fără lumină naturală, nu mai sunt spații verzi și nici locuri de parcare.

EVZ notează că imobilele pentru care Făgădău a aprobat avize de construire și PUZ-uri ilegale, încă de când era viceprimar al Constanței și mâna dreaptă a lui Radu Mazăre, desfigurează în continuare orașul.

Jurnalistul Dan Andronic dă exemplul terenului de 534 de metri pătrați situat pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, la numărul 183 B. Inițial în proprietatea Primăriei, în 2011, acesta a fost împărțit egal între Zaharia Trofin Claudius și tandemul Ali Denis și Ali Ghiulbin. Ali Denis a fost consilier local din partea PSD în perioada 2012 – 2016 și este fiul lui Ali Nurhan, fost consilier local PSD și manager al clubului de handbal HCM.

În 2013, terenul a ajuns în activele firmei Cambela Prod, unul dintre marii investitori care se ocupă cu afaceri imobiliare în Constanţa, controlată de milionarul Bela Tănase.

În aprilie 2015, Consiliul Local a votat, la propunerea lui Decebal Făgădău, atunci viceprimar, un PUZ pentru o zonă ce includea și acest teren. Inițiatorul PUZ-ului a fost o altă firmă de casă a Primăriei lui Radu Mazăre – Agexcom Internațional SRL. Ali Denis, fiind consilier local la acea vreme, a votat și el PUZ-ul. Doar PDL s-a opus.

Respectivul PUZ era un prim pas dintr-un demers imobiliar care ar fi permis ridicarea de de noi blocuri de locuințe pe spațiul verde.

Curtea de Apel Constanța a suspendat, definitiv, autorizația emisă în iulie 2017 de Primăria lui Mazăre și Făgădău. Nu s-a amenajat, însă, la loc spațiul verde, iar locatarii au rămas cu o mare groapă.

Foto: EVZ

EVZ mai amintește că Decebal Făgădău este urmărit penal pentru abuz în serviciu într-un dosar în care mai sunt vizați Radu Mazăre și alți funcționari din Primăria Constanța.