Dacian Cioloș: Florin Cîțu a insistat să coordoneze el campania de vaccinare, și vedem unde suntem azi, și-a cumpărat funcția în PNL cu bani de la buget, 10 miliarde, și s-a lăudat cu PNRR-ul la care au lucrat miniștrii, nu el (VIDEO)

Dacian Cioloș: Florin Cîțu a insistat să coordoneze el campania de vaccinare, și vedem unde suntem azi, și-a cumpărat funcția în PNL cu bani de la buget, 10 miliarde, și s-a lăudat cu PNRR-ul la care au lucrat miniștrii, nu el (VIDEO)

Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS, îl acuză pe premierul Florin Cîțu că e direct responsabil de eșecul campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Cioloș amintește că, la începutul anului, Cîțu a refuzat ca Ministerul Sănătății, condus atunci de Vlad Voiculescu (USR PLUS) să se ocupe de campania de imunizare, ba chiar a și respins mai multe idei privind o campanie de informare, și asta doar pentru că a vrut să treacă totul în coordonarea lui și să-și asume el meritele. Rezultatele se văd azi.

Dacian Cioloș l-a mai acuzat pe Florin Cîțu că și-a cumpărat funcția de președinte al PNL cu bani publici, este vorba despre cele 10 miliarde din PNDL 3, și că se laudă cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), deși la acest program au lucrat Cristian Ghinea (USR PLUS) și restul miniștrilor, nicidecum el.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dacian Cioloș, critici la adresa lui Florin Cîțu

„Asta e impresia noastră acum, că totul se învârte în jurul unui om, în jurul lui Florin Cîțu. Pare că PNL e gata să se arunce în groapă doar ca să salveze un om.

Premierul Cîțu a folosit Guvernul ca să-și rezolve problemele și a fost în stare să arunce afară de la guvernare USR PLUS, să dea afară un ministru, în ciuda discuțiilor pe care le-am avut noi în coaliție, doar ca să-și rezolve problemele. Noi vrem să fim partea unui Guvern care lucrează într-o coaliție, nu care e subordonat unui om.

Ce a realizat Cîțu de cât e el premier? Campania de vaccinare și-a asumat-o de la început. Noi i-am propus să lase vaccinarea Ministerului Sănătății, după ce s-a instalat noul Guvern, că era în coordonarea directă a premierului pe vremea Guvernului PNL. Cîțu a vrut el să-și asume în subordine directă campania de vaccinare. Vedem unde suntem azi: caută vinovați și în loc să se uite în propria curte

Cu toate că el și-a dorit asta de la început, să aibă campania de vaccinare în coordonare directă. Vlad Voiculescu a prezentat chiar câteva idei pe care i le-a propus premierului și premierul le-a refuzat, că el era coordonatorul campaniei de vaccinare. Vedem azi unde suntem cu valul 4, în halul în care e”, a declarat Dacian Cioloș, pentru B1 TV.

Cioloș a ținut apoi să amintească faptul că USR PLUS a fost singurul partid care și-a asumat o campanie pro-vaccinare încă de acum câteva luni.

„Al doilea lucru pe care l-a făcut în acest guvern a fost să folosească banii statului ca să fie ales la congresul PNL, cu acel PNDL 3 pentru care a fost în stare să arunce afară din Guvern USR PLUS, să treacă acel PNDL 3. Sunt 10 miliarde angajate în numele României ca să-și rezolve problema în partid

Al treilea lucru: văd că acum semnează PNRR, care a fost pregătit de ministrul Ghinea și de ceilalți miniștri din Guvern și și-l arogă dânsul.

Campania de vaccinare a dus-o în gard, PNDL 3, banii statului cu care și-a cumpărat funcția în partid și PNRR, pe care l-a semnat pe munca altora”, a mai declarat Dacian Cioloș.