Dacian Cioloș: Trebuie să ne concentrăm eforturile și energia pe construirea unei majorități. Armistițiu și înțelegere între partide există deja. Cred că putem găsi soluții pentru refacerea coaliției

Dacian Cioloș: Trebuie să ne concentrăm eforturile și energia pe construirea unei majorități. Armistițiu și înțelegere între partide există deja. Cred că putem găsi soluții pentru refacerea coaliției
Dacian Cioloș, octombrie 2021. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloș, președintele USR, s-a arătat de părere că pot fi găsite soluțiile optime pentru refacerea coaliției de guvernare și pentru a fi instalat un nou Guvern cu puteri depline cât mai repede. În ceea ce privește propunerea formulată de premierul desemnat, el spune că „armistițiu și înțelegere între partide există deja”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dacian Cioloș (USR): „Câtă vreme se poate construi o majoritate, cred că pe asta ar trebuie să ne concentrăm eforturile și energia”

„Câtă vreme se poate construi o majoritate, cred că pe asta ar trebuie să ne concentrăm eforturile și energia. Armistițiu și înțelegere între partide există deja. În Parlament, vedeți că de un an și jumătate, de când avem criza pandemică, atunci când au fost propuneri de proiecte legislative care au vizat măsuri de criză, în afară de AUR, toate celelalte partide au colaborat și au putut fi trecute proiecte de lege. La fel s-a întâmplat chiar și în aceste zile, chiar și fără un Guvern majoritar, când a fost vorba de măsuri care să vină cu soluții la criza prețurilor la energie, ați văzut și astăzi în Parlament că partidele discută între ele și găsesc formule ca să meargă înainte”, a declarat președintele USR.

Chiar și așa, spune el, „e nevoie de mai mult decât atât în perioada imediat următoare”.

„E nevoie de un Guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament, care să poată să gestioneze și măsurile de criză, dar să vină și cu propuneri de reformă de care România are la fel de mare nevoie precum aceste măsuri de criză. Nu cred că e cazul să mai detaliez de ce e nevoie și de măsuri de reformă pentru a întări statul și a-l face mai performant”, a adăugat Dacian Cioloș.

Ultima oră
09:40 - Scădere dramatică a a valorii monedei virtuale Bitcoin. Investitorii au pierdut aproape 10.000 de dolari în doar câteva ore
09:26 - Razie a Poliției Rutiere în București: Mai mulți șoferi au urcat la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)