Dan Barna: Există o majoritate formată din echipa lui Florin Cîțu cu PSD și Marcel Ciolacu care blochează dreptul la moțiune de cenzură / Coaliția poate să continue cu un nou premier (VIDEO)

Dan Barna: Există o majoritate formată din echipa lui Florin Cîțu cu PSD și Marcel Ciolacu care blochează dreptul la moțiune de cenzură / Coaliția poate să continue cu un nou premier (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Dan Barna, copreședintele USR PLUS, i-a acuzat pe susținătorii liberali ai premierului Florin Cîțu că au format o majoritate parlamentară cu PSD și Marcel Ciolacu, majoritate care „prin fiecare neprezentare la ședința Biroului permanent ucide statul de drept din România”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Coaliția poate să continue cu un nou premier”, spune Dan Barna. Ce a declarat liderul USR PLUS despre moțiunea de cenzură

„Vedem însă, și ies cumva acum din ceea ce s-a discutat la întâlnire (întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis), că în Parlamentul României asistăm la un abuz asupra democrației fără precedent în istoria României, faptul că noua majoritate Cîțu-Ciolacu blochează dreptul la moțiune de cenzură a unor parlamentari, un lucru despre care Curtea Constituțională a spus în repetate rânduri că este un drept definit explicit, un drept constituțional care este încălcat în mod grosier în aceste zile, arată că într-adevăr avem în momentul de față o majoritate Cîțu-Ciolacu, o majoritate echipa premierului Florin Cîțu cu PSD și Marcel Ciolacu, o majoritate care însă prin fiecare neprezentare la ședința Biroului permanent ucide statul de drept din România. Aici ne aflăm în acest moment, Florin Cîțu trebuie să plece, moțiunea de cenzură trebuie să ajungă la vot, acolo PSD poate să voteze în favoarea lui Florin Cîțu, cum de altfel ne spun că vor face, e foarte firesc lucrul acesta, dar lăsați moțiunea de cenzură să se întâmple! Încetați să transformați România într-un stat bananier în care majoritatea abuzează și încalcă cele mai elementare drepturi constituționale”, a declarat copreședintele USR PLUS.

Dan Barna spune despre Florin Cîțu că „nu are competența necesară să conducă această coaliție”.

„Există foarte mult loc pentru negociere – și e una foarte clară. Coaliția poate să continue cu un nou premier. Un pas în spate, demisia lui Florin Cîțu poate să repare situația de criză în care a aruncat România. Printr-un gest firesc, printr-un gest de onoare – că l-am auzit de mai multe ori folosind acest cuvânt pe premierul Cîțu – domnul Cîțu poate să își prezinte demisia, coaliția poate să numească un nou premier, în câteva zile suntem înapoi într-o guvernare de care România are atâta nevoie”, a adăugat Dan Barna.