Dan Vîlceanu: Putem atrage peste 80 de miliarde de euro din fonduri europene în următorii ani / Programele operaționale au de peste două ori mai multe granturi decât PNRR (VIDEO)

Dan Vîlceanu: Putem atrage peste 80 de miliarde de euro din fonduri europene în următorii ani / Programele operaționale au de peste două ori mai multe granturi decât PNRR (VIDEO)
Foto: Facebook @ Dan Vîlceanu

România poate atrage fonduri europene în valoare de peste 80 de miliarde de euro în următorii ani, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, joi seară, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, unde a vorbit și despre oportunitățile din PNRR, dar și despre componenta de reforme.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dan Vîlceanu, pe B1 TV: Fondurile europene de peste 80 de miliarde de euro pot schimba România în bine

Întrebat dacă România mai are la dispoziție și alte surse de finanțare europeană în afară de PNRR, oficialul liberal a explicat: „Sigur că avem și vreau să vă spun că, de exemplu, ca o comparație, în PNRR avem granturi de aproximativ 14-15 miliarde de euro, sunt 29 în total, cam jumate-jumate granturi și împrumuturi. Pe programele operaționale 2021-2027 avem peste 30 de miliarde granturi, deci peste dublu față de PNRR. (…) Sunt peste 80 de miliarde pe care le putem atrage din fonduri europene în următorii ani și cred că suma asta e o sumă despre care, indiferent cât de obișnuit ai fi cu banii, nu poți să nu îți dai seama că este o sumă care într-adevăr poate dezvolta România și poate schimba România în bine”.

Premierul Nicolae Ciucă declara recent că România trebuie să își extindă capacitatea de absorbție.

„Trebuie să facem în aşa fel încât să mărim capacitatea de absorbţie. Nu este vorba doar de PNRR şi aici discutăm şi de fondurile operaţionale şi cele de coeziune. Este vorba de a ne mări capacitatea de absorbţie. (…) Nu guvernăm ţara pentru a ne duce cu fondurile predilect către o anumită regiune sau către un anumit judeţ. Ne-am asumat să asigurăm dezvoltarea echitabilă a fiecărei regiuni şi a fiecărui judeţ”, spunea prim-ministrul, citat de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:36 - S-a votat! Croația va intra în Schengen începând cu 1.1.2023.
15:34 - A sfidat toate regulile de circulație: comportamentul haotic în trafic al unui șofer din județul Hargita i-a îngrozit pe toți
15:28 - Ligia Deca, după ce a aflat că bugetul ministerului pe care-l conduce e la un minim istoric de 2,1%: E acoperitor pentru funcționarea normală. În 2013 spunea că 6% din PIB pentru Educație e singura șansă pentru o democrație funcțională
15:24 - Austria și Olanda au blocat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, la votul decisiv din JAI (surse)
15:16 - Amenzi pentru șoferii care făceau drifturi în Poiana Brașov. Legea prevede amenzi de până la 725 de lei pentru „derapaje controlate, în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculului”
15:13 - Ploiești: peste 130.000 de apartamente fără căldură furnizată în sistem centralizat. „E o minciună, avem gaz”
15:03 - Ramona Olaru și Cătălin Cazacu și-au spus adio după un an de relație, chiar în prag de Sărbători: „Nu ne mai vorbim de destul timp”
14:54 - Adrian Cioroianu, după reacția Germaniei la vetoul Austriei: „Toate variantele sunt deschise. Eu nu îi văd dând înapoi pe austrieci, și-ar pierde o parte din credibilitate pe plan intern” (VIDEO)
14:42 - Anunț care vizează transportul gazelor din Neptun Deep al OMV Petrom și Romgaz în plin scandal România – Viena pe spațiul Schengen
14:37 - Mărturia românilor din Austria: „Nu cred că austriecii de rând ar avea o problemă cu intrarea noastră în Schengen”