Daniel Băluță a câştigat în prima instanţă împotriva lui Cătălin Tolontan. Jurnalistul trebuie să-i plătească daune morale primarului din Sectorul 4

Daniel Băluță a câştigat în prima instanţă împotriva lui Cătălin Tolontan. Jurnalistul trebuie să-i plătească daune morale primarului din Sectorul 4

Judecătoria Sectorului 2 i-a dat câștig de cauză lui Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, după ce acesta a solicitat ziarului ”Libertatea” să şteargă de pe site-ul propriu mai multe articole. Hotărârea nu e definitivă și poate fi atacată.

Instanța a dispus ca ”Libertatea” să șteargă de pe site articolele în cauză, iar pârâții, printre care se numără și Cătălin Tolontan, să-i plătească lui Daniel Băluță 100 de lei cu titlu de daune morale.

„Admite cererea. Obligă pârâţii la plata în solidar către reclamant a sumei de 100 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâţii la ştergerea de pe site-ul www.libertatea.ro a articolelor indicate de reclamant în cererea de chemare în judecată. Obligă pârâţii la publicarea prezentei hotărâri judecătoreşti în publicaţia online www.libertatea.ro şi în ziarul libertatea în termen de 5 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti. Obligă pârâţii la plata în solidar către reclamant cu titlu de cheltuieli de judecată a sumei de 140 lei reprezentând taxă judiciară de timbru. Ia act că reclamantul înţelege să solicite cheltuielile de judecată constând în onorariu avocat pe cale separată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare care se va depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 24.05.2021”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, solicitase în instanță ca mai multe articole publicate de ziarul ”Libertatea” să fie șterse de pe site. De asemenea, i-a reclamat pe jurnalişti la DIICOT pentru„constituire a unui grup infracțional organizat și șantaj”, dar şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Săptămâna trecută, jurnalistul Cătălin Tolontan a fost chemat la DIICOT pentru a da declarații în calitate de martor.

În acest context, Dana Budeanu a prezentat trei fotografii în care apar Cătălin Tolontan, colega sa Mirela Neag și Valer Blidar, președintele Astra Vagoane Arad.

Creatoarea de modă a susținut că Tolontan a publicat pe Libertatea, dar și pe blogul său, mai multe articole în contextul licitației pe care Primăria Capitalei a organizat-o pentru furnizarea a 100 de tramvaie.

Budeanu a afirmat că Primăria „a semnat cu Astra Arad care are probleme si cu licenta de la Siemens si cu forta de munca, fara sa tina cont ca in nici un oras nu a livrat la timp si nici conform graficului de livrare. Si totusi a primit contractul dupa presiunea media facuta de Blidar prin publicatia Club Feroviar, dar si cu ajutorul lui Tolontan. Astfel, prin Astra, intra pe piata europeana cel mai mare furnizor si producator de material rulant din China”.