Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie – iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)

Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie - iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că România a ajuns în acestă situație disperată din cauza prostiei: prostia celor care spun tot felul de „idei crețe” la televizor, prostia celor care le dau voie acestora să se exprime și prostia politicienilor români, incapabili să prevadă. Funeriu a adus aminte că atunci când președintele francez Emmanuel Macron atrăgea atenția că vine valul 4 COVID Delta, iar Franța se pregătea, în România politicienii spuneau că pandemia s-a terminat.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Valul 4 COVID face ravagii în România. Daniel Funeriu: De vină e prostia politicienilor

„Democrația ne-a adus foarte multe lucruri. Din păcate, e un lucru pe care democrația nu ni l-a adus: democrația nu ne-a ferit de prostie, pentru că în democrație nu poți să interzici prostia, din păcate. Prostia celor care înnebunesc lumea cu tot felul de idei crețe, prostia celor care le permit acestora să se exprime pe tot felul de televiziuni, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. Politicianul român face la plesneală. El ia o decizie că vine peste el o problemă, el nu se gândește din timp la acea problemă”, a declarat fostul ministru.

Daniel Funeriu a subliniat că politicienii români chiar nu mai au nicio scuză, căci suntem în pandemie deja de aproape doi ani și ar fi trebui până acum să știe ce au de făcut.

„Când Macron vorbea că vine peste noi varianta Delta, care e mult mai contagioasă și că această variantă va lovi puternic, ei au luat măsuri încă din iunie – iulie. Nouă în iunie – iulie ni se spunea că ”am învins pandemia! bravo! ieșiți cu toții! s-a terminat!””, a mai susținut Funeriu.

Acesta a povestit apoi cum merg lucrurile în școlile din Germania: „Familia mea locuiește în Germania, copiii mei învață în Germania. Fiul meu e testat de trei ori pe săptămână la școală, toți copiii sunt testați de trei ori pe săptămână a școală. Toți copiii își fac aceste teste de unii singuri, sub supravegherea profesorului. Nu e nicio problemă. Ce o să facă, fraților, Bill Gates? O să-ți ia mucii copilului și o să-i testeze? Să fim serioși puțin. Scuzați-mă că devin așa puțin pasional, dar sunt alergic la prostie”.

„Testarea trebuia introdusă din prima zi de școală, poate chiar de anu trecut de când aceste teste sunt disponibile. Apropo, avem firme în România care fabrică aceste teste și noi, în loc să le încurajăm, umblăm după cai verzi pe pereți.

Încă din 2011 am introdus în Legea Educației obligativitatea statului de a realiza platforma de învățare virtuală, profesori care trebuiau să fie pregătiți pentru a preda online. Ce s-a întâmplat din 2011 până acum? Nimic!”, a mai declarat Daniel Funeriu, pentru B1 TV.

Ultima oră
10:26 - Alexandru Rafila: Vom analiza măsurile puse în aplicare în alte ţări din spaţiul european, pentru încetinirea transmiterii variantei Omicron (VIDEO)
09:40 - Scădere dramatică a a valorii monedei virtuale Bitcoin. Investitorii au pierdut aproape 10.000 de dolari în doar câteva ore
09:26 - Razie a Poliției Rutiere în București: Mai mulți șoferi au urcat la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)