Membru în Comisia SRI, declarații în contextul audierii lui Coldea: Eu cred că ar trebui să-l audiem pe domnul Dragnea, apoi…

Membru în Comisia SRI, declarații în contextul audierii lui Coldea: Eu cred că ar trebui să-l audiem pe domnul Dragnea, apoi...

Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a ajuns joi la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI, unde este audiat pentru a doua oară.

Deputatul USR Lucian Stanciu – Viziteu, membru al acestei Comisii, a declarat că Florian Coldea nu ar fi trebuit chemat la o nouă audiere „despre protocoale”, deoarece asupra legalității acestora se va pronunța Consiliul Superior al Magistraturii.

„Din punctul meu de vedere, nu era necesară o nouă audiere despre protocoale. Dacă sunt legale sau nu – nu Comisia se va pronunţa, ci CSM-ul”, a precizat Viziteu, într-o pauză din timpul audierii, potrivit stiripesurse.ro.

Întrebat cum evoluează audierea lui Coldea, deputatul USR a precizat că nu se reuşeşte „să se ajungă la esenţă. Esenţa Comisiei este un control real asupra SRI, care se exercită în principiu la sediile lor, văzând documente şi probe, nu mărturii şi părerea unora sau altora”.

În opinia acestuia, în Comisia SRI ar trebui audiat președintele PSD: „Eu cred că ar trebui să-l audiem pe domnul Dragnea, în primul rând, şi apoi să mergem să facem controale pentru a putea să ne îndeplinim mandatul. Vă reamintesc că avem două rapoarte SRI, pe 2015 şi 2016, care încă nu au fost desecretizate şi asta este în sarcina Comisiei”.

Ultima oră
10:48 - David Popovici, lăudat de cel mai bun înotător din lume: „Copilul ăsta nu glumește. Eu nu înotam atât de rapid la 16 ani”
10:48 - Ludovic Orban, nemulțumit de ritmul campaniei de vaccinare: Nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte țări europene și vom vedea unde suntem… (VIDEO)
10:27 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîţu a spus că primarii sunt „doar vehicule”: O declarație total neinspirată. Vremea ”centralismului democratic”, cum se numea în perioada comunistă, a trecut demult (VIDEO)
10:21 - Câți bani vor primi sportivii medaliați din România, după Jocurile Olimpice de la Tokyo
10:20 - Florin Cîțu, de Ziua Imnului Național: Mesajul său puternic va continua să ne inspire valorile trainice ale libertății, dreptății și adevărului
10:07 - Ludovic Orban, despre valul 4 al pandemiei de coronavirus: „România nu va mai fi prinsă nepregătită. Sunt convins de lucrul ăsta” (VIDEO)
09:49 - Klaus Iohannis: Imnul Naţional e o expresie a redeşteptării naţionale, a libertăţii şi unităţii neamului românesc. Poporul s-a identificat cu strigătul de luptă „Acum ori niciodată” în momente de răscruce din istorie
09:48 - Incident extrem de grav în Teleorman. Un pod care trece peste râul Vedea s-a prăbușit. 6 persoane sunt rănite (VIDEO)  
09:39 - Mihai Bobonete a rupt tăcerea. Comediantul spune totul despre înlocuirea lui Florin Călinescu la Românii au talent
09:37 - Asociațiile de infrastructură cer soluții urgente de la CNAIR, după carnagiul de pe DN2. Propunerea specialiștilor