Deputatul Iulian Bulai (USR-PLUS) susține introducerea educației LGBT+ în școli

Deputatul Iulian Bulai (USR-PLUS) susține introducerea educației LGBT+ în școli
Iulian Bulai, USR-PLUS

Iulian Bulai nu se opune introducerii educației LGBT+ în școli. Deputatul USR-PLUS susține chiar predarea în școli a unor astfel informații, în rândul copiilor. Cel poreclit „Dăncilă de la USR-PLUS”, pentru „perlele” sale, a reacționat după ce Partidul AUR a anunțat că va propune un proiect de lege asemănător celui din Ungaria, prin intermediul căruia, pe teritoriul României, va fi limitată promovarea în rândul minorilor a homosexualității și schimbării de sex.

Deputatul USR-PLUS se face că nu înțelege la ce se referă proiectul de lege al Ungariei și cel care ar urma să fie preluat și de România. În acest context, Bulai susține că promovarea LGBT+ trebuie să fie făcută încă de la fragedă vârstă.

„Asistăm la o competiție a urii și a intoleranței din partea unui partid parlamentar care se vrea a fi serios, dar care își ia ca exemple partide extremiste și țări care sunt date la o parte în UE, care sunt marginalizate, pentru că nu înțeleg că trebuie să ne raportăm cu respect și cu demnitate față de toate persoanele, indiferent de orientarea lor, indiferent de apartenența lor etnică sau de orientarea lor sexuală.

Asta face AUR acum, ostilizează o categorie socială din România și mai mult, creează o falsă problemă. În România, doar 7% dintre copii au acces la o minimă educație sexuală, care este educația sexuală clasică”, a declarat Bulai, la RFI.

Ce presupune proiectul Ungariei, care ar urma să fie votat în Parlamentul României

George Simion, liderul AUR, a explicat că nu este vorba despre o lege ce urmărește discriminarea minorităților sexuale, ci despre un proiect orientat împotriva educației LGBT+ în rândul copiilor.

„Peste 98% dintre membrii și simpatizanții noștri susțin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări și cu ceilalți parteneri conservatori din Europa”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

La rândul său, Claudiu Târziu a subliniat că AUR susține familia și valorile creștine.

„Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a explicat senatorul Claudiu Târziu.