Deputatul PDL Brândușa Novac atacă în instanță decizia ANI

Deputatul PDL Brândușa Novac atacă în instanță decizia ANI
Foto: evz.ro

Deputatul PDL Brândușa Novac a declarat, vineri, că intenționează să atace în instanță decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI)  privind starea de incompatibilitate între funcţia de parlamentar şi cea de director al Circului Globus.

„Starea de incompatibilitate care mi-a fost adusă la cunoştinţă de Agenţia Naţională de Integritate este doar un punct de vedere al unui inspector al acestei instituții, care nu a putut sau nu a dorit să înţeleagă temeinicia argumentelor cuprinse în documentele pe care i le-am  pus la dispoziţie. Întrucât concluzia este eronată, intenţionez ca în timpul prevăzut de lege să atac această decizie”, a declarat Brânduşa Novac, citată de Mediafax.

Inspectorii autorităţii au semnalat starea de incompatibilitate a deputatului PDL, în urma procedurilor de evaluare făcute, și au constatat „nerespectarea de către doamna Brânduşa Cornelia Novac, în calitate de Director/ manager al „Circ & Variete Globus” Bucureşti, a regimului juridic privind depunerea şi completarea declaraţiilor de avere şi de interese ”, potrivit comunicatului ANI.

„Începând cu data de 22.02.2008 şi până în prezent, doamna Brânduşa Cornelia Novac deţine, în baza unor contracte de management, funcţia de Director/manager al „Circ & Variete Globus” Bucureşti”, se mai arată în comunicatul instituţiei.

ANI s-a sesizat din oficiu în acest caz în luna noiembrie 2010, atrăgând atenţia asupra nerespectării regimului juridic privind depunerea şi completarea declaraţiilor de avere, precum şi deţinerea şi exercitarea simultană a mai multor funcţii.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al imcompatibilităţilor constituie temei pentru eliberarea din funcţie, ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective. Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa contencios administrativ”, se menţionează în raportul citat.

Potrivit ANI, Novac ar fi fost informată pe 31 noiembrie 2010 despre deciziile instituției, prin intermediul unei scrisori recomandate, dar mandatul poștal a revenit pe 20 decembrie 2010, cu mențiunea „destinatar lipsă domiciliu”. Pe data de 10 februarie, procedura a fost îndeplinită prin transmiterea unei adrese, deputatul PDL prezentându-se pe 17 februarie la sediul ANI.