Directorii direcțiilor de Cultură, Monumente și Audit Intern ai capitalei au fost demiși de primarul interimar

Directorii direcțiilor de Cultură, Monumente și Audit Intern ai capitalei au fost demiși de primarul interimar
Foto: evz.ro

Primarul interimar al Bucureștiului, Ștefănel Marin a demis directorii direcțiilor de Cultură, Monumente și Audit Intern, dar și pe directorul de la Administrația Spitalelor. Posturile rămase libere vor fi ocupate prin concurs, transmite mediafax.

Cei patru directori au fost demiși în urma unei analize interne, precizează edilul.

“Este vorba de câțiva directori, și nu vreau să creez un val… Sunt și directori competenți, pe care-i văd că muncesc”, a declarat primarul interimar al Capitalei.

Tot acesta a transmis că în locul celor patru directori demiși, momentan au fost desemnate alte persoane, urmând ca posturile să fie ocupate prin concurs.

Ștefănel Marin a cerut Direcției de Audit din cadrul Primăriei Capitalei ca, de la începutul lui octombrie, să înceapă controale la Palatele Brâncovenești, la Administrația Cimitirelor și la Administrația Spitalelor.

Consilierul general PNL, Richard Radu a declarat că după arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu, mai multe nereguli majore au ieșit la iveală. Una dintre aceste nereguli vizează Spitalul “Foișor”, dar și ambulatoriul integrat al Spitalului de Copii “Victor Gomoiu”.

„Deși se dorea a fi una dintre cele mai mari și moderne facilități medicale pentru copiii din România, ambulatoriul integrat a fost proiectat fără ca utilitățile de apă, canal, energie electrică și gaze naturale să fie prevăzute. Proiectul, cu o valoare totală de șase milioane de lei, va pierde finanțarea externă nerambursabilă în valoarea de 4,5 milioane de lei, dacă până la data de 31 iunie 2016 unitatea medicală nu este dată în folosință cu utilitățile adecvate”, a precizat Richard Radu.

Ultima oră
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)