Directorul SRI ar fi fost acuzat de incompatibilitate în 2012 în baza unor informații trimise la ANI chiar de către SRI

Directorul SRI ar fi fost acuzat de incompatibilitate în 2012 în baza unor informații trimise la ANI chiar de către SRI
Foto:Romania Curata

Director SRI, Eduard Hellvig, a fost acuzat de incompatibilitate în 2012, pe vremea când era ministru, în baza unor informații pe care chiar SRI le-a trimis Agenției Naționale de Integritate, a afirmat Horia Georgescu, fost șef al ANI, în audierile din Comisia SRI. Informația a fost făcută publică de către Claudiu Manda (PSD), președintele Comisiei, pentru Evenimentul Zilei.

”Horia Georgescu ne-a spus că SRI trimitea către ANI note, informări, cum vreți să le spuneți, în spețele de interes pentru ANI – incompatibilități și conflict de interese – în baza unui protocol. L-am întrebat dacă poate să dea nume concrete. A spus că nu-și amintește. Atunci l-am întrebat noi punctual despre domnul Hellvig. 'Da, am primit o informare”, ne-a răspuns Georgescu", a declarat, pentru EVZ, Claudiu Manda, președintele Comisiei parlamentare de control a SRI.

În noiembrie 2012, ANI a anunțat că Hellvig (PNL), atunci Ministru al Dezvoltării, era în stare de incompatibilitate pentru că, pe lângă funcţia ministerială, a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a încasat salariu de la o bancă de celule stem. Hellvig a demisionat în urma acuzațiilor, dar a spus că acestea sunt o ”mizerie”.

În decembrie 2014, Eduard Hellvig a câştigat procesul cu ANI la Curtea Supremă, care a respins raportul inspectorilor de integritate.

Urmăriți B1TV.ro și pe