DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României

DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
Foto: Facebook @ Ludovic Orban

Peste 70 de liberali, printre care parlamentari, aleși locali și eurodeputați, au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale și s-au arătat convinși că Ludovic Orban este cel care poate reface majoritatea parlamentară și omul potrivit pentru a conduce în continuare partidul. La rândul său, președintele PNL a pledat pentru reconstruirea coaliției formate după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Documentul semnat de peste 70 de liberali poate fi consultat integral AICI

Ludovic Orban: „Cine poartă răspunderi pentru grava criză în care a fost aruncată România, trebuie să-și asume răspunderile și să acționeze în consecință”

Joaca de-a politica trebuie să se termine! Am lansat astăzi, alături de peste 70 de colegi liberali, parlamentari, aleși locali, europarlamentari, «Apelul pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale». Poziția noastră categorică este că singura coaliție decentă, onorabilă, care poate să asigure o guvernare în beneficiul României este coaliția care s-a format după alegerile parlamentare. O coaliție între PNL, USR-PLUS și UDMR, cu sprijinul grupului minorităților naționale. Fără majoritate parlamentară nu putem adopta nicio lege, nu putem implementa nicio reformă și nu avem capacitate de a conferi stabilitate și sustenabilitate politicilor publice de la nivel guvernamental”, a declarat liderul liberalilor.

Ludovic Orban i-a îndemnat pe cei care „poartă răspunderi” pentru actuala criză să și le asume „și să acționeze în consecință”.

„Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României. La ora actuală, pentru noi este vital ca într-un termen cât mai scurt, prin participarea tuturor actorilor politici și instituționali să se ajungă la o situație clară de a pune capăt crizei. Cine seamănă vânt, culege furtună. Cine poartă răspunderi pentru grava criză în care a fost aruncată România, trebuie să-și asume răspunderile și să acționeze în consecință”, a adăugat el.

Președintele PNL și-a exprimat convingerea că, după Congresul din 25 septembrie, partidul va avea deplina capacitate de a reconstrui coaliția.

„În ceea ce ne privește pe noi, liberalii adevărați, care am muncit în toate campaniile PNL, am construit timp de patru ani de zile un partid serios, responsabil, care atunci când ajunge la guvernare să aibă capacitatea să guverneze România în beneficiul românilor. Suntem la dispoziția românilor și, după 25 Septembrie, am convingerea că PNL are deplina capacitate de a pune punct acestei crize, de a reconstrui coaliția, de a recâștiga încrederea cetățenilor în guvern și de a asigura o guvernare performantă pentru dezvoltarea și modernizarea României”, a mai afirmat Ludovic Orban.