Dominic Fritz a depus jurământul de primar al Timișoarei: ‘Nu pot promite că voi fi un primar comod, dar voi fi un primar sincer’ (VIDEO)

Dominic Fritz a depus jurământul de primar al Timișoarei: 'Nu pot promite că voi fi un primar comod, dar voi fi un primar sincer' (VIDEO)
Foto: Facebook / Dominic Fritz

Dominic Fritz a depus jurământul şi a fost instalat oficial în funcţii de primar al Timişoarei. În discursul de la ceremonia festivă, Dominic Fritz a declarat că nu se poate promite că va fi un primar comod, dar a dat asigurări că va fi un primar sincer. Totodată, Fritz a declarat că preia acest mandat în zilele cele mai grele de la începutul pandemiei, cu încrederea că suntem cu toţii conştienţi că, pentru a rupe valul infecţiilor, „nu avem decât opţiuni dureroase”.

UPDATE, 30 octombrie, ora 14.38:Într-o postare pe Facebook, Dominic Fritz a ținut să le mulțumească celor care au fost alături de el la ceremonia de învestitură: „Am simțit, din nou, energia voastră, cea care ne-a adus aici și care va da direcția de viitor pentru Timișoara și România”.

El a remarcat faptul că a preluat Primăria Timișoara în cel mai greu moment pentru oraș de la începutul epidemiei de coronavirus. Totuși, el s-a arătat încrezător că, împreună, vor depăși această cumpănă: „Vom trece prin această încercare așa cum au confruntat timișorenii provocările mari de-a lungul istoriei: cu responsabilitate personală, cu solidaritatea comunității și cu un spirit inovator. Așa cum a mai facut-o Timișoara, de multe ori în istorie”.

„Voi rămâne unul de-al vostru și voi trage în fiecare zi nu pentru unii, ci pentru toți”, a mai scris Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei.

Foto: Facebook / Dominic Fritz

Foto: Facebook / Dominic Fritz

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Dominic Fritz a depus jurământul de primar al Timișoarei

Dominic Fritz și-a depus jurământul de primar al Timișoarei, vineri, după ce Tribunalul Timiș i-a validat candidatura, respingând apelurile împotriva sa. Noul primar al Timișoarei a declarat că în timpul mandatului său va fi un partener intransigent al consilierilor și că nu va tolera șmecheria.

„Vă mulţumesc pentru încrederea uriaşă cu care m-aţi onorat. Timişoara m-a făcut unul de-al ei acum mulţi ani. Acum mi-a dat onoarea copleşitoare de a o conduce ca un slujitor al comunităţii. Voi rămâne unul de-al vostru şi voi trage în fiecare zi nu pentru unii, ci pentru toţi”, a spus Fritz în discursul festiv în care i-a mulţumit şi primarului Robu „în numele timişorenilor, pentru opt ani de serviciu public”.

Dominic Fritz a depus jurământul de primar al Timișoarei: ‘Nu pot promite că voi fi un primar comod, dar voi fi un primar sincer’

Totodată, fostul edil Nicolae Robu i-a urat să fie un primar mai bun decât el.

„Dar nu mi-e teamă pentru Timişoara. Vom trece prin această încercare aşa cum au confruntat timişorenii provocările mari de-a lungul istoriei: cu responsabilitate personală, cu solidaritatea comunităţii şi cu un spirit inovator. Acestea sunt ingredientele cu care vom combate această criză, aici, la Timişoara. Acestea sunt şi valorile pe care vom clădi în continuare viitorul european al Timişoarei. Poate această pandemie ne aminteşte care este menirea politicii în viaţa noastră, şi anume că politica nu este un scop în sine, ci doar un mijloc pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor. Avem nevoie de politică pentru a face dintr-o populaţie de sute de mii de indivizi o comunitate funcţională”, a declarat Dominic Fritz.

Dominic Fritz: Nu promit săfiu un primar comod, dar voi fi sincer

Totodată, Dominic Fritz i-a asigurat pe noii aleşi că vor avea în el „mereu, un partener, unul intransigent, care nu tolerează şmecheria, dar cu braţe larg deschise pentru colaborare”.

„Dragi timişoreni, nu vă pot promite că voi fi un primar comod. Dar voi fi un primar sincer. Cu toate greşelile mele, dar cu siguranţă şi cu toată energia mea. Voi da în fiecare zi totul pentru Timişoara”, a declarat Dominic Fritz.