Dominic Fritz critică deciziile Guvernului: De ce restricții de noapte pentru vaccinați? Ce ar fi mai descurajant decât să impunem restricții celor care au făcut vaccinul?

Dominic Fritz critică deciziile Guvernului: De ce restricții de noapte pentru vaccinați? Ce ar fi mai descurajant decât să impunem restricții celor care au făcut vaccinul?
Foto: Dominic Fritz / Facebook

Dominic Fritz (USR PLUS) se opune carantinei de noapte în weekend, măsură anunțată de premierul Florin Cîțu în cazul localităților cu rată de infectare de peste 4 la mia de locuitori. Primarul din Timișoara susține că impunerea de restricții care vizează și persoanele vaccinate, nu doar pe cele neimunizate, va descuraja vaccinarea. Timișoara va intra în carantină de noapte în weekend, după ce incidența cazurilor de coronavirus a ajuns, miercuri, la 4,49.

Porivit premierului, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) urmează să reglementeze, printr-o hotărâre, măsura ca activităţile economice din anumite domenii să se închidă la ora 18:00, în localităţile unde rata de incidenţă trece de 4 cazuri la mia de locuitori.

Dominic Fritz nu e de acord cu impunerea carantinei și pentru cei vaccinați

„De ce trebuie să impunem restricții de seară, de noapte, pentru vaccinați? Vaccinarea e singură soluție, trebuie să o încurajăm, nu să o descurajăm. Ce ar fi mai descurajant decât să impunem restricții celor care au făcut vaccin?

Nu ar trebui să fie afectați de restricții cei vaccinați, trecuți prin boală sau testați.

De ce acum de la 18.00, dintr-o dată, nici cu certificat verde nu pot intra la restaurant? Asta va dăuna grav revenirii economice, tocmai acum după această primavară grea? Nu putem intra iar cu restricții generale care să omoare economia”, a declarat Dominic Fritz, la Digi24.

Primarul a precizat apoi că el nu mai face parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. El a cerut Comitetului să rectifice aceste reguli.

Fritz a mai atras atenția că și după pragul de 6 sunt prevăzute restricții care nu fac diferența între vaccinați și nevaccinați.

Din nou, Dominic Fritz a susținut că în Timișoara nivelul de testare este ridicat, al doilea după București, or nu e normal să se impună restricții acolo unde cifrele pandemiei sunt mari doar pentru că se testează mult, iar alte localități să scape de restricții nu pentru că stau bine din punct de vedere epidemiologic, ci pur și simplu pentru că fac puține teste.