Dosar de politician: Alegeri pentru președinția PNL. Lupte intestine pentru bani și influență (VIDEO)

Dosar de politician: Alegeri pentru președinția PNL. Lupte intestine pentru bani și influență (VIDEO)

Silviu Mănăstire a vorbit marți, la ”Dosar de politician” despre faptul că liberalii se pregătesc să îşi aleagă un nou preşedinte. PNL se află în degringoladă după pierderea alegerilor parlamentare. Mai multe găşti se luptă în interior pentru a pune mâna pe partid şi implicit pentru a avea acces la bani şi influenţă.

Un scandal imens se derulează la Constanţa unde organizatia PNL a devenit anexa celor de la PSD. Senatorul PNL Vergil Chiţac a declarat că organizaţia constănţeană a fost în ultimii 15 ani asistată social a PSD. Senatorul Chiţac este supărat după ce a văzut cum şefii din PNL Constanţa ar fi fraudat alegerile pentru conducerea organizaţiei municipale. Astfel, un anume Gheorghe Muhscină a fost impus ca preşedinte. Muhscină ar fi implicat în diverse afaceri dubioase alături de personajele care controlează partidul. De fapt, tartorul PNL Constanţa este Gigi Dragomir, un fost deputat şi apropiat al actualului primar PSD-ist al Constanţei, Decebal Făgădău.

Dragomir şi-a impus oamenii loiali în fruntea PNL Constanţa şi anume: pe afaceristul Muhscină la oraş şi pe deputatul Bogdan Huţucă, preşedinte pe judeţ. Huţucă este un fost director al administraţiei financiare Constanţa. Un alt personaj controversat care trage sforile la PNL este Robert Boroianu, partener de afaceri a lui Gheorghe Muhscină. Cumetriile şi combinaţiile de afaceri se fac la vedere la PNL Constanţa. Anul trecut, Gheorghe Muhscină a finanţat PNL Constanţa în nume personal cu peste 50 de mii de euro fiind susţinătorul din umbră al grupării lui Gigi Dragomir şi Robert Boroianu. Firmele controlate de Muhscină au fost implicate şi ele în campaniile electorale de anul trecut.

Într-un document oficial al ANAF se arată că afaceristul Gheorghe Muhscină controlează societatea Plasty Prod SA care se ocupă cu producţia publicitară, dar apare implicată şi în afacerea reparaţiilor de şcoli din sectorul 3 din Bucureşti, sector condus de PSD-istul Robert Negoiţă. Procurorii DNA anchetează companiile Energo Drobeta SA şi Concelex implicate în modernizarea unităţilor şcolare aflate în administrarea sectorului 3. Compania Plasty Prod SA a şefului PNL Constanţa a intermediat lucrările pentru acţiunile de reparaţii ale şcolilor într-o tranzacţie suspectă. Astfel, Plasty Prod a încheiat în 17 octombrie 2014 un prim contract cu societatea Energo Drobeta SA – firma liberalului Muhscină, prin care se angaja să realizeze lucrări de reparaţii. După doar o zi, în 18 octombrie, Plasty Prod semnează un alt contract cu societatea Concelex prin care urma să efectueze reparaţii în şcoli în numele firmei lui Muhscină. Valoarea ambelor contracte s-a situat în jurul sumei de 600.000 de euro. Este vorba practic de două contracte în oglindă, prestatorul real al lucrărilor integrale fiind Concelex, iar beneficiarul final Energo Drobeta. Aşadar, compania şefului PNL Constanţa a plimbat banii între cele două firme de construcţii, controlate de acelaşi proprietar.

Conform documentelor, toate anexele, devizele şi plățile efectuate sunt aceleași pentru ambele contracte iar operaţiunea miroase a spălare de bani. În vara anului 2016, Gheorghe Muhscină a fost ales consilier judeţean la Constanţa. Declaraţia sa de avere ascunde alte tranzacţii dubioase: omul este acţionar cu 90 la sută al companiei BBD Best Brands Distribution. Aceasta a fost împrumutată, în ultimii zece ani, cu suma de circa 300 de mii de euro proveniţi de la compania-mamă Plasty Prod SA.

Muhscină nu a returnat împrumutul şi a semnat prelungirea acestuia. Legea societăţilor comerciale interzice acest tip de operaţiune. Astfel, este interzisă: „acordarea de către administrator a unui împrumut din societate către sine sau rudelor de gradul 1 si 2. De asemenea, este interzisă „acordarea de împrumuturi administratorului" precum şi ”acordarea de împrumuturi către o societate comercială unde acesta deține o cotă de cel puțin 20% din valoarea capitalului subscris".

Numele afaceristului Gheorghe Muhscină apare în legătură cu interesele altui şef al PNL Constanţa, Robert Boroianu. Acest Boroianu este finul jupânului Gigi Dragomir care este la rândul lui finul fostului şef al SRI Constanţa. Soţia lui Boroianu a luat un împrumut de 150.000 de lei de la Muhscină în anul 2016. Familia Boroianu locuieşte într-o vilă din localitatea Ovidiu deţinută de afaceristul Muhscină. Boroianu este implicat în falimentarea producătorului de mezeluri Gepeto din Constanţa, dând ţepe de milioane de euro. Concluzia este una singură: PNL Constanţa a devenit o afacere de cumetrie iar liberalii se îndreaptă încet, dar sigur spre falimentul politic.

PASTILA DOSAR DE POLITICIAN: GHEORGHE MUSCHINĂ, PNL CONSTANȚA – AFACERI CU IZ DE SPĂLARE DE BANI