Dosar de politician: Baronul din Deltă pregătește tunul de un miliard (VIDEO)

Dosar de politician: Baronul din Deltă pregătește tunul de un miliard (VIDEO)

Silviu Mănăstire a vorbit miercuri, la ”Dosar de politician” despre un baron PSD, total necunoscut marelui public, care urmează să gestioneze indirect fonduri europene de 1 miliard de euro. El se numește Horia Teodorescu, este baronul Deltei Dunării și președintele Consiliului Județean Tulcea.

În această afacere de 1 miliard de euro, destinată investițiilor în Delta Dunării, și-a băgat coada și senatorul PSD Eugen Teodorovici, fostul ministru al Fondurilor Europene. Teodorovici și fostul premier Victor Ponta l-au ajutat pe baronul Teodorescu să înființeze o asociație de dezvoltare intracomunitară ce va gestiona fondurile europene de 1 miliard de euro.

O companie privată din Tulcea a avut curajul să sesizeze procurorilor de la DNA pericolul care planează asupra acestui proiect european. Gașca baronului i-a instruit deja pe primarii de localități din Delta Dunării cum și ce fel de proiecte europene trebuie depuse. În paralel, Consiliul Județean Tulcea face presiuni asupra mai multor companii private din domeniul agricol pentru a prelua de la ele câteva zeci de mii de hectare de teren din zona Agricolă Sireasa – aceste terenuri urmează a fi folosite în proiectul european de 1 miliard.

Plângerea penală împotria baronului Teodorescu vizează acuzații de abuz în serviciu; baronul este acuzat "că pregătește delapidarea bugetului de stat și al Uniunii Europene, prin încercarea de a dirija controlat, către firme aservite, finanțarea europeană asupra reconstrucției Deltei Dunării, în valoare de aproximativ 1 miliard de euro. În acest scop, primarii comunelor Ceatalchioi și Pardina, din județul Tulcea, au început să fie instruiți pentru controlarea dirijată a finanțărilor, aceștia făcând chiar o deplasare la Bruxelles, ținută ascunsă opiniei publice".

Asociația care va gestiona banii europeni, ADI ITI Delta Dunării, este controlată de oamenii numiți de baronul Teodorescu; unul dintre foștii directori fiind o anume Mirela Furtună, actuală deputată PSD de București. Între domnișoara Furtună și baronul din Deltă există o relație specială care miroase a afaceri pe bani publici. Baronul Teodorescu și-a extins puterea și influența începând cu anul 2012 când a preluat conducerea județului Tulcea. Oamenii apropiați baronului controleaza presa locală și afaceri în domeniul construcțiilor. Teodorescu este un obișnuit al afacerilor cu statul iar apropiații săi continuă această practică a sifonării banilor publici. Cei doi oameni de încredere ai baronului sunt deputata Mirela Furtună și afaceristul Robert Berbecel.

Acest Robert Berbecel este administratorul companiei de construcții CONDOR SRL Babadag. Prin intermediul companiei CONDOR, baronul Teodorescu a încasat zeci de milioane de euro de la stat. Doar începand cu anul 2012, de când Teodorescu a devenit președintele Consiliului Județean Tulcea, compania Condor a încasat circa 20 de milioane de euro; firma baronului a încasat 3,3 milioane de euro pentru amenajarea unei stații de epurare în localitatea Sf Gheorghe din Tulcea; în județul Buzău, de unde este originar Teodorescu, firma baronului a încasat de exemplu circa 3 mil de euro pentru canalizarea comunei Glodeanu.

Nu întâmplător, baronul Teodorescu este tovarăș de interese cu fostul deputat PSD de Buzău, Marian Ghiveciu. Acest Ghiveciu controlează și el o companie de construcții, care, la fel de întâmplător, a câștigat licitația pentru deszăpezire în județul Tulcea, licitație dată de prietenul său, baronul Teodorescu.
Compania Mega Edil, controlată de deputatul Ghiveciu, a încasat între anii 2013 și 2016 circa 8 milioane de euro pentru deszăpezire în județul Tulcea. O altă teribilă coincidență arată că Mirela Furtună, tânăra domnișoară ajunsă deputat în decembrie anul trecut, protejata baronului Teodorescu, a înființat o firmă alături de directorul firmei Mega Edil, un anume Ispas. Mirela Furtună, domnișoara deputat, a fost prinsă de agenția națională de integritate în timp de încasa bani de la Consiliul Județean Tulcea, un mizilic de 15 mii de euro, asta în timp ce era angajata CJ Tulcea, mai precis consiliera baronului Teodorescu. Aceste coincidențe pe bani publici arată că baronului din Delta Dunării, domnișoarei deputat Furtună, deputatului Ghiveciu, tuturor, le plac banii publici, mai ales când sunt la îndemană și ușor de luat.

Dosar de politician: Baronul din Deltă pregătește tunul de un miliard