Dosar de politician: Care este de fapt relația dintre SRI și fugarul Sebastian Ghiță? (VIDEO)

Dosar de politician: Care este de fapt relația dintre SRI și fugarul Sebastian Ghiță? (VIDEO)

Silviu Mănăstire a vorbit miercuri la ”Dosar de politician” despre motivele muşamalizării "afacerii Ghiţă". Pe vremuri a defectat generalul Pacepa, marele şef al securităţii lui Ceauşescu. Motivele fugii lui Pacepa rămân neclare. Cel mai probabil, Pacepa urma să fie executat fie fizic, fie îndepărtat de Ceaușescu. După Loviluție, adică Revoluția combinată cu Lovitura de stat au fost „defectați" prin asasinare alți câțiva generali din ministerul de Interne și Armată care știau prea multe, în special despre rețeaua KGB/GRU din România. Acum a venit rândul lui Sebastian Ghiță să defecteze.

Indiferent de strategiile de comunicare ale SRI, datele și informațiile clare din "afacerea Ghiţă" arată o defecţiune majoră în sistemul de securitate naţională. Ghiţă a produs o breşă imensă în siguranța națională care a rămas deschisă și (ne)acoperită după fuga lui din ţară. Argumentul zero este următorul: Seby Ghiţă a livrat sisteme informatice și echipamente timp de zece ani către SRI, STS, ministerul Apărării și cel de Interne, Cadastru, ministerul Muncii plus către multe alte entități din zona guvernamentală. Ghiță reprezintă astfel un pericol în sine!

Tot el este depozitarul unor informaţii și date din sfera siguranței naționale. Sistemele livrate de acesta către instituţiile care ar trebui să asigure siguranţa naţională pot fi acum cunoscute, accesate şi hăcuite de inamicii României. Nu trebuie uitat că Serbia, locul de „sejur" al agentului Ghiță, este partenera strategică a Rusiei. Există, apoi, secretul lui Polichinele în afacerea Ghiţă: a fost sau n-a fost ofiţer acoperit al SRI? Ori a fost doar un banal om de afaceri care a avut noroc în viaţă?

Sociologul Alin Teodorescu, fostul şef al cancelariei lui Adrian Năstase, pune degetul pe rană. El spune că după anul 2006 în România s-a pus în aplicare un plan prin care serviciile de informaţii (SRI şi SIE în special) au primit undă verde să penetreze şi să influenţeze societatea. "Între ofițerii acoperiți și agenții de influență au început să se găsească și oameni de afaceri care au acceptat anumite condiții de comisionare (cu alte cuvinte, au acceptat şpaga ca mod de lucru). Între care şi Sebastian Ghiță, care a fost și probabil este în continuare, folosit în special pentru bazele de date şi anume cele cu bolnavii, cu pensionarii, cu persoanele plecate în străinătate şi baza de date a CNP-urilor".

Dacă am trăi într-o ţară normală, cei care au gândit și au pus în practică „operațiunea Ghiță" trebuie să plătească. Doare rău, deoarece asta ar lovi direct tocmai în nucleul dur al Sistemului cum îl numea Băsescu, nucleu format din ofițeri de informaţii, birocraţi din ministere, oameni din Justiție.

Unii comentatori sunt de părere că pentru a salva însuşi Statul, „operațiunea Ghiță" trebuie mușamalizată de la cel mai înalt nivel, tocmai în interes național.

Credeți că păpușarii care l-au inventat și protejat pe Seby Ghiță vor sta cuminți dacă vor scăpa? Ce garanții vom avea că nu vor produce un nou „Seby Ghiță", sau că alți mici sebyghiţă nu cumva operează acum, în timp ce vorbim? Vă ofer două nume pe care să le țineți minte: afaceriştii Băsmăluţă și Ilie, implicaţi şi ei în diverse afaceri de IT şi softuri, inclusiv la SRI. Ce este de făcut? Deşi președintele Iohannis se face că plouă în "afacerea Ghiţă", el nu are de ales şi trebuie să se implice discret dar ferm în rezolvarea acestui mare incident de securitate națională. Mai exact în acoperirea lui Ghiţă, protejarea lui, încredinţarea către acesta a contractelor IT din sistemul de siguranță națională dar şi defectarea şi fuga lui din ţară.

Apoi ne întrebăm, oare de ce a fugit Ghiţă? Pentru că anumiţi şefi din SRI care i-au asigurat protecţie nu au mai putut să-l scape de dosarele penale, aşa cum s-a întâmplat timp de 10 ani? În mod normal, dacă ar mai exista procurori curajoşi ar trebui declanşată o amplă investigaţie pentru a lămuri relaţiile lui Ghiţă cu generalii SRI: Gioni Popescu, Zamfir, Cocoru, Stătescu (pe ultimul îl găsiți la cabinetul lui Grindeanu) și evident Florian Coldea. Procurorii DNA de la structura centrală ar trebui să se ocupe de contractele cu statul de circa 1 miliard de euro ale lui Ghiță și să spele rușinea anchetelor făcute de procurorul Portocală. Oare nu se găsește un procuror curajos în ţara aceasta care să investigheze relația dintre SRI și Ghiță? Sau, se va găsi până la urmă un asemenea procuror dar care se va dovedi dispus să muşamalizeze afacerea Ghiţă tocmai în interes naţional.

PASTILA DOSAR DE POLITICIAN – CARE ESTE LEGĂTURA DINTRE SRI ȘI FUGARUL SEBASTIAN GHIȚĂ

Urmăriți B1TV.ro și pe