Dosar de Politician: Echipa tehnocrată a băieților deștepți de la FISC (VIDEO)

Dosar de Politician: Echipa tehnocrată a băieților deștepți de la FISC (VIDEO)

Silviu Mănăstire a vorbit joi, la ”Dosar de politician”, despre oamenii pe care tehnocrații i-au plantat în Fisc și Vamă.

Tehnocrații și-au plantat oamenii în funcții importante din Guvern și administrație. Cazul cel mai flagrant este cel al ANAF. Aici, la Fisc, tehnocrații au adus în funcții de conducere o echipă de băieți deștepți. Tehnocratul Dragoș Doroș a fost numit șef al ANAF în primăvară anului 2016, el și-a dat demisia însă zilele trecute. Eminența cenușie a tehnocraților de la ANAF a fost însă un anume Șerban Pop, cercetat penal și trimis în judecată în câteva dosare. Acest Pop a ocupat și el funcția de șef al ANAF în guvernarea lui Mihai Răzvan Ungureanu, dar și în guvernul Ponta. Între Șerban Pop și Dragoș Doroș existau legături vechi.

Odată pus în funcție, tehnocratul Dragoș Doroș a început să promoveze oameni din echipa lui Șerban Pop. Claudiu Codrea a fost șeful de cabinet al lui Dragoș Doroș, dar și fostul șef de cabinet al lui Șerban Pop. Codrea era principalul sfătuitor al lui Doroș și omul din umbră al deciziilor din ANAF. Codrea a pus umărul la promovarea oamenilor din echipa lui Șerban Pop în întreaga structură ANAF și Vamă. Ion Damian a fost șeful Direcției de Integritate din ANAF, iar apoi a fost promovat de Dragoș Doroș în importanta funcție de director al Direcției de executări silite și cazuri speciale. Din această postură, Ion Damian coordonează acum toate dosarele de recuperare de prejudicii ale ANAF. Nicolae Grofu este secretarul general al ANAF, promovat de Dragoș Doroș. Grofu este responsabil direct de toate concursurile și promovările făcute în ANAF în ultimul an. Doru Dudas este vicepreședinte ANAF, numit responsabil de colectare de către Dragoș Doroș. A fost promovat de la Direcția de legislație. Mariana Vizoli a fost promovată de tehnocrați secretar de stat în Ministerul de Finanțe, a condus Direcția de legislație în domeniul TVA din ANAF, este poreclită ”doamna TVA”, după ce a fost pusă sub acuzare în dosarul de evaziune Murfatlar (a fost schimbată în toamna anului 2016, după începerea urmăririi penale).

Sorin Giuvelea este directorul Direcției Regionale a Finanțelor București-Ilfov, promovat în mod direct de către Dragoș Doroș prin îndepărtarea fostului titular Marinel Rizea. Dorel Fronea este vicepreședinte ANAF, responsabil de Vamă, promovat cu binecuvântarea lui Dragoș Doroș. Fronea se lăuda cu protecția fostului ministru PSD al Finanțelor, Eugen Teodorovici, dar timp de un an s-a vopsit ca tehnocrat. Soția lui Dorel Fronea este angajată la Biroul de tranzite al Direcției Generale a Vămilor. Inițial fusese o simplă profesoară. Dragoș Mihai este șeful de cabinet și consilierul vicepreședintelui Fronea, a fost șef de serviciu în Direcția regională vamală București, iar fratele său geamăn face operațiuni de comisionar vamal. Soția acestuia, Renata Mihai, a fost angajată prin semnătura lui Fronea în cadrul Direcției generale a Vămilor în funcția de șef Birou antitabac. Marcel Mutescu este consilierul vicepreședintelui Dorel Fronea și este protejatul liderului de sindicat Vasile Marica și al fostului șef al resurselor umane din ANAF, Gheorghe Stanbelu.

Paul Petrof este directorul direcției regionale Vamale București, soția lui a fost angajată la Biroul Vamal Băneasa-soția se află practic în subordinea sa. Bogdan Adrian este șeful Biroului Vamal Băneasa, este cel care a angajat-o pe soția șefului, soția lui Paul Petrof (soția a fost adusă în Vamă de la Protecția Consumatorilor-ANPC). Soția lui Bogdan, Adriana, a fost angajată pe 19 decembrie 2016 la Biroul Vamal Ilfov. Vasile Neagu (poreclit Sică Mercedes) este șeful Biroului Vamal București. Sică Mercedes este o legendă printre vameșii din România, fiind implicat în numeroase scandaluri. Vasile-Sică Mercedes a fost omul de bază a lui Dinu Gheorghe- zis Vamă. În fine, Doru Cristescu este șef al Vămii llfov și protejatul aceluiași Sică Mercedes.

Dosar de Politician: Echipa tehnocrată a băieților deștepți de la FISC

Urmăriți B1TV.ro și pe