Dosar de Politician: La PSD, dacă pozezi în chiloți sau la bustul gol, ai șanse mari să fii promovat în funcții-cheie de demnitar (VIDEO)

Dosar de Politician: La PSD, dacă pozezi în chiloți sau la bustul gol, ai șanse mari să fii promovat în funcții-cheie de demnitar (VIDEO)

Silviu Mănăstire a vorbit joi, la ”Dosar de politician”, despre numirea Andreei Maria Arcan-Apostol, de către Guvernul Grindeanu, în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici

În vremuri de demult, spaima funcționarilor din România purta un nume: Octav Cozmancă, ministrul Administrației în guvernul Năstase. Cozmancă, de obârșie moldovean din Botoșani, era bătrân și ursuz. El dirija administrația publică exact ca un stăpan. La fel proceda și cu PSD, așa cum a învățat de altfel la PCR. Dar anii au trecut, iar PSD nu mai este demult umbra PCR-ului. Cozmancă este la pensie și alți băieți și fete tinere i-au luat locul.

Ia ghiciți cine a devenit zilele trecute șeful funcționarilor publici din România, numit de Sorin Grindeanu? O armată de sute de mii de funcționari depind de pixul și înțelepciunea șefilor Agenției Naționale a Funcționarilor Publici-ANFP. Noul șef al acestei agenții nu mai este Tavi Cozmâncă, ci o moldoveancă focoasă de numai 27 de ani pe nume Andreea Maria Arcan Apostol. O puteți admira acum în chiloți și sutien grație ziarului Libertatea. Andreea Maria este fiica senatoarei PSD de Neamț- Emilia Arcan. Faptul că cineva pozează în lenjerie intimă nu este ceva rău în sine, de exemplu Ilan Laufer, un fotomodel de ocazie pe parte bărbătească, a ajuns și el chiar secretar de stat în guvernul Grindeanu, la ministerul Mediului de Afaceri.

Așadar la PSD, dacă pozezi în chiloți sau la bustul gol ai șanse mari să fi promovat în funcții-cheie de demnitar. Revenim la domnișoara Andreea Maria Arcan-Apostol.

Ea a fost numită vicepreședinte în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), funcție care o face șefă peste toți funcționarii publici din țară. La cei 27 de anișori, Andreea nu a reușit să aibă pană acum o carieră, nici măcar nu a activat ca funcționar public. Vă dați seamă ce ''bogată'' experiență profesională are! Ziarul Libertatea a pozat-o pe șefa ANFP acum câțiva ani într-un deux pieces negru, în perioada în care tânăra făcea prezentări de lenjerie intimă, în calitate de model.

Povestea cu chiloții și prezentările de modă nu a ținut însă foarte mult, astfel că fotomodelul a trebuit să-și facă un rost în viață. Actuala șefă a funcționarilor publici a devenit prezentatoare la Giga TV, o televiziune deținută de fostul primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti. Giga TV a fost o televiziune înființată de Pinalti pentru a sprijini Partidul Democrat Liberal, dar care a dat repede faliment după ce patronul a investit câteva milioane de euro bune, bani obținuți probabil din corupție, cel puțin așa susțin procurorii.

După falimentul Giga TV, Andreea a devenit se pare șomeră pentru că de abia în august 2016, noua șefă a funcționarilor publici raportează că s-a angajat ca project manager la firmulița de apartament Euro Best Team SRL, o companie ce activează în domeniul formării profesionale.

Vă dați seamă, cum se poate ca fără să ai o carieră să ajungi să te ocupi de formarea profesională a altor năpăstuiti fără slujbe? Cum a devenit totuși tânăra Andreea, la numai 27 de ani, șefa funcționarilor publici din România? O explicație putem să căutăm la mama… la mama tinerei Andreea, evident.
Mama este senatorul PSD Emilia Arcan, fostă membră a PDL și a PC. Emilia Arcan este acum șefa organizației de femei a PSD Neamț. În 2009, Emilia Arcan a ocupat funcția de director adjunct la Direcția Agricolă Neamț, iar apoi a fost aleasă consilier județean. Doamna Arcan deține o ciupercărie în localitatea nemțeană Tibucani.

În noiembrie 2015, Agenția Natională de Integritate a acuzat-o pe Emilia Arcan, pe atunci vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, că s-a aflat în incompatibilitate, deoarece, în perioada octombrie 2012-decembrie 2013, a deținut simultan funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț și funcția de administrator al S.C. Europandra S.R.L.. Senatoarea Arcan a câștigat un prim proces cu ANI pe această speță.

Și totuși, cum reușește Guvernul României să ia o tanără de 27 de ani, fost model de lenjerie intimă, fără o brumă de experientă și să o facă șefa funcționarilor publici? Nu mai punem la socoteală că de buna activitate a funcționarilor publici depinde însăși funcționarea statului român.

Dosar de Politician: La PSD, dacă pozezi în chiloți sau la bustul gol, ai șanse mari să fii promovat în funcții-cheie de demnitar