Dosar de politician: Mafia de la Constanța controlează activitatea SRI (VIDEO)

Dosar de politician: Mafia de la Constanța controlează activitatea SRI (VIDEO)

Silviu Mănăstire a vorbit luni, la ”Dosar de politician” despre Radu Babuș, deputat PSD de Constanța. Tânărul Babuș, de 38 de ani, a fost promovat recent în comisia parlamentară de control a Serviciului Român de Informații, lucru care le-a provocat râsete de fericire șefilor de la SRI.

Deputatul Babuș este o beizadea din Constanța, antrenată în afacerile dubioase ale clanului Mazăre – Constantinescu. Astfel, băieții cu ochi albaștri cunosc destule chestii odioase despre viața și activitatea acestui tânăr Babuș. Este cât se poate de evident că în ultimii 20 de ani politicienii din comisiile de control nu au verificat în mod real activitatea serviciilor de informații din cauză că erau fie controlați, fie șantajați, fie ofițeri sub acoperire. Nu știm în ce categorie se situează Babuș dar trecutul său nu-l recomandă defel pentru o asemenea poziție delicată.

Pe de altă parte, nici Sebi Ghiță nu avea față de James Bond dar uite că a distrus prin 8 înregistrări date la televizor bună reputație și onoarea SRI… care va rămâne "nereperată". Iar Sebi Ghiță a fost și el, timp de 4 ani, membru al aceleiași amuzante comisii, chipurile, de control a SRI.

Revenind la tânărul Radu Babuș: informațiile picante arată că provine dintr-o familie de comuniști de omenie din Constanța iar în tinerețe a fost un adevărat Don Juan de Mamaia. Nu întâmplător, deputatului îi plac afacerile cu terase și cluburi la malul mării. Tatăl acestuia este Constantin Babuș, fostul director al Direcției de Administrare a Domeniului Public din Primăria Constanța. În pixul lui Babuș-senior au stat terenurile, spațiile verzi și clădirile primăriei Constanța. Babuș-senior a fost condamnat la doi ani și zece luni de închisoare cu suspendare în dosarul cunoscut cu numele de "Mita de la primărie". În acest dosar, tatăl deputatului PSD a primit 20 de mii de euro pentru a vinde subevaluat un spațiu al primariei Constanța.Coincidența face ca familia Babuș să fie recunoscută în Constanța pentru afacerile imobilare demne de niște milionari în euro. Problema este că familia Babuș a lucrat mai mult timp la stat decât la privat, vorba protestatarilor din Piața Victoriei.

Radu Babuș a intrat în politică în funcția de șef al tinerilor PSD-iști din Constanța. A fost luat sub aripa largă și protectoare a baronului Nicușor Costantinescu, fostul șef al Consiliului Județean Constanța, trimis și anchetat în multiple dosare penale. Apoi, în 2011, baronul Nicușor i-a devenit naș de cununie tânărului deputat Babuș, exact așa cum se procedează în filmele cu Al Pacino. Pentru că avea nevoie de o slujbă cu influență, șeful tineretului PSD-ist de la malul Mării a fost pus director al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public Constanța. În Constanța, Babuș era recunoscut ca șeful absolut al piețelor. Juniorul Babuș a ajuns să se ocupe și el tot de închirierea, vânzarea și exploatarea terenurilor și spațiilor comerciale. O meserie predată din tată în fiu. O activitate care se va dovedi însă extrem de periculoasă din cauza dosarelor penale dar și profitabilă, din moment ce șpăgile în sezon la Mamaia sunt și ele recunoscute pe litoral. Pentru perioada în care era directorul "exploatării patrimoniului" din Constanța, deputatul PSD Radu Babuş este cercetat de procurorii DNA pentru că a subevaluat un teren valoros de peste 1 hectar din stațiunea Mamaia. Terenul cu pricina a fost cumpărat de o societate comercială reprezentată de contabila grupării Mazăre – Constantinescu. Această contabilă pe nume Gina Hortolomei apare în toate afacerile, firmele și combinațiile grupării din Constanța din ultimii 20 de ani.

Terenul din Mamaia a fost împărțit apoi pe bucăți și vândut altor companii apropiate sau controlate de baronii Constanței. Fostul primar Mazăre este anchetat și el în dosar. Deși păreau niște băieți deștepți, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu s-au comportat ca niște combinatori de mâna a doua. Ce-i drept, afacerea a fost făcută în anul 2007, pe când tânărul care a semnat actele, acest Radu Babuș avea doar 29 de ani. Erau vremurile în care se fura simplu și la vedere! Mult mai târziu, pentru că a fost un soldat disciplinat al grupării PSD Constanța, Babuș junior a fost băgat în Parlament, prima dată în 2012 și acum reînvestit ca deputat în 2016.

Dosar de politician: Mafia de la Constanța controlează activitatea SRI