Dosar de Politician: Modul în care funcționează USR amintește de ONG-urile înființate la începutul anilor 1990, în Europa de Est, de magnatul american George Soros (VIDEO)

Dosar de Politician: Modul în care funcționează USR amintește de ONG-urile înființate la începutul anilor 1990, în Europa de Est, de magnatul american George Soros (VIDEO)

Silviu Mănăstire a vorbit marți, la ”Dosar de politician”, despre implicarea lui Mihai Goțiu, acum senator USR, în protestele din 2013 îndreptate împotriva Guvernului Ponta și proiectului Roșia Montană.

USR se dovedește a fi o organizație vie și reactivă. Modul în care funcționează USR amintește de ONG-urile înființate la începutul anilor 90 în Europa de Est de magnatul american George Soros. Activismul politic al Uniunii Salvați România se aseamănă metodelor de protest și de contestare în stradă întâlnite la organizațiile finanțate de Soros. În esență, George Soros este cel care a inventat o rețetă prin care o minoritate vocală se luptă și își atinge interesele ei particulare în detrimentul unei majorități.

După alegerile recente din Statele Unite câștigate de Donald Trump, este cât se poate de evident că organizațiile înființate sau finanțate de George Soros au avut o agendă politică paralelă cu așa-zisa instaurare a societății deschise. Soros practică un fel de inginerie socială prin care conducerile politice alese prin vot democratic sunt forțate prin presiune să adopte anumite decizii politice.

De regulă, activiștii din organizațiile finanțate de Soros nici nu au habar de intențiile adevărate aflate în spatele acțiunilor pe care le execută. Aceste informații despre rețeaua lui Soros aparțin presei americane. Vă recomand să urmăriți pe Youtube reportajul ”The Puppet Master” ( ”Maestrul Păpușar”) dedicat organizațiilor finanțate de Soros.

În actualul partid USR există două mari tabere: o grupare a corporatiștilor (tabăra tehnocrată) și o grupare a activiștilor civici (a ONG-iștilor). Cel mai vocal și cel mai nou lider al ONG-iștilor din USR este fostul jurnalist Mihai Goțiu, ajuns în urma alegerilor de anul trecut senator USR în județul Cluj.

Goțiu a fost un jurnalist recunoscut la Cluj, fiind pentru o perioadă redactorul-șef al publicației săptămânale ”Clujeanul”, înființată de grupul Mediapro deținut de mogulul Adrian Sârbu. În ultimii șapte ani, Mihai Goțiu, poreclit de prieteni Gutză, a devenit un activist civic implicat în protestele împotriva proiectului Roșia Montană. Goțiu a primit varii finanțări de la diverse ONG-uri, care s-au opus exploatării aurului de la Roșia Montană. Goțiu a scris și o carte intitulată "Afacerea Roșia Montană".

Întâmplător sau nu, de numele afacerii Roșia Montană este legat și miliardarul Benny Steinmetz, unul dintre dușmanii declarați ai lui George Soros. Steinmetz este implicat în numeroase afaceri dubioase în România, el fiind cercetat în dosarul Ferma Băneasa alături de alți afaceriști israelieni. Un fapt și mai interesant este că miliardarul Soros a deținut în anul 2011 acțiuni în compania Newmont Mining Corp, care deținea la rândul ei 20% din Gabriel Resources, firmă înregistrată în Canada, care vrea să dezvolte proiectul minier de la Roșia Montană.

Dosar de Politician: Modul în care funcționează USR amintește de ONG-urile înființate la începutul anilor 1990, în Europa de Est, de magnatul american George Soros

După doar trei luni, Soros a răscumpărat acțiunile aceleiași companii implicate în Roșia Montană dar și ale altor 20 de companii miniere. Este cert că o serie de ONG-uri finanțate de organizațiile lui George Soros au organizat proteste împotriva afacerii Roșia Montană în spatele căreia se află miliardarul Steinmetz.

Cel mai probabil, cei doi miliardari israelieni au purtat o bătălie dură pentru aurul de la Roșia Montană. La rândul lor, reprezentanții Gabriel Resources, compania ce deținea licență de exploatarea aurului de la Roșia Montană, au plătit sume considerabile trusturilor de presă din România drept publicitate pozitivă pentru acest proiect.

În final, proiectul Roșia Montană a fost blocat de Guvernul Ponta după ce ONG-iștii au ieșit în stradă în 2013. Printre organizatorii protestelor de la Cluj și București împotriva guvernului Ponta și a afacerii Roșia Montană s-a numărat și Mihai Goțiu. Unul dintre vârfurile de lance anti-Roșia Montană a fost, așadar, actualul senator USR Mihai Goțiu.

Jurnaliștii clujeni au scris că grupul de activiști din Cluj numit Mindbomb, cel care a realizat posterele anti-Roșia Montană, au tipărit afișele pe banii Fundației pentru Parteneriat, finanțată din surse maghiare. Printre finanțatori s-a numărat și CEE Trust, unde George Soros a fost grant-maker.

Unul dintre liderii Mindbomb era la acea dată și jurnalistul clujean Mihai Goțiu, care și-a asumat public implicarea în campania afișelor anti-Roșia Montană. Acum, Mihai Goțiu este senator USR și este implicat, ca de obicei, în susținerea protestelor împotriva guvernului PSD din Piața Victoriei.

Urmăriți B1TV.ro și pe