Dosar de politician: Noua formulă de ”specialiști” propusă pentru conducerea Hidroelectrica stârnește răsete, dar și panică (VIDEO)

Dosar de politician: Noua formulă de ”specialiști” propusă pentru conducerea Hidroelectrica stârnește răsete, dar și panică (VIDEO)

Silviu Mănăstire a vorbit muercuri, la ”Dosar de politician” despre ultimele decizii luate la Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie al Romaniei.

În România există șase companii de stat care sunt căpuşate şi jefuite cu sălbăticie de politicieni în ultimii 20 de ani. Sunt șase companii din domeniul energiei, ele reprezintă rămăşitele sistemului nostru energetic. Dacă aceste companii vor continua să fie căpuşate de politicieni putem vorbi despre un adevărat atentat la siguranţa naţională. Companiile se numesc Transgaz, Romgaz, Electrica, Transelectrica, Nuclearelectrica si Hidroelectrica. Ele se ocupă cu producţia şi distribuţia de gaze naturale şi energie electrică.

Tartorul aparent din domeniul energiei se numeşte Toma Petcu, ministrul anonim al Energiei. Toma Petcu nu are nicio calificare, nici măcar una pentru a conduce cel mai delicat şi influent minister din guvern.

Hidroelectrica este creaţia lui Ceaușescu lăsată moştenire capitalismului de cumetrie înfiinţat de PSD. Hidroelectrica a fost cea mai furată companie naţională de către băietii deştepți din energie şi după câțiva ani în care a fost ţinută în insolvenţă, a revenit pe linia de plutire. De menţionat că Hidroelectrica a reușit de abia după patru ani să scape de contractele cu ''băieţii deştepti'' prin care era căpuşată şi stoarsă de profituri.

Hidroelectrica reuşeşte să realizeze în anii buni (când plouă, ce-i drept) profituri de miliarde de lei şi asigură 30 la sută din producţia de energie a ţării. În aceste condiții, Hidroelectrica a redevenit o ţintă pentru hoţii din politică.

Ministrul Energiei Toma Petcu dorește să modifice echipa de conducere, adică membrii consiliului de administraţie al acestei instituții. A propus o listă de băieți şi fete ale căror nume provoacă râsete şi panică în acelaşi timp. Prima pe lista este o anume Ioana-Andreea Lambru (de 32 ani). Lambru ocupă funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, o funcție importantă pentru care nu are nici experienţa și nici calificare. Andreea este o "fată de la partid", fiind pe vremuri văzută în compania unor lideri importanți ai vechiului PNL. În perioada 2009-2011 a fost şefa de cabinet a lui Radu Stroe, care ocupa pe atunci funcţia de secretar general al PNL. În mai 2011, Lambru a fost desemnată secretar general adjunct al PNL. Acum este membru ALDE şi protejata liderului ALDE Daniel Chiţoiu. În noiembrie 2012 a fost implicată într-un scandal sexual cu un membru PNL.

Următorul personaj care vrea să administreze compania Hidroelectrica este Horia Marian Gâmbuţeanu, 35 ani, absolvent al Facultății de Transporturi. Cariera lui Gâmbuţeanu nu are nicio legatură cu domeniul energetic. Gâmbuţeanu este în prezent consilier la Secretariatul General al Guvernului. Presa a relatat că din septembrie 2014 până în februarie 2017 a fost consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării. Timp de două săptămâni, în 2015, a fost directorul de cabinet al ministrului Sevil Shhaideh. Pentru perioada martie 2010 – septembrie 2014 și-a trecut în CV că a avut "activităţi pe cont propriu", la "diferite firme, instituţii și persoane fizice". Din 2004 până în 2010 a lucrat ca operator producție grafică sau ca regizor la Prima TV.

Al treilea personaj care vrea să conducă cea mai importantă companie energetică din România este Andreea Negru-Ciobanu, 36 ani, absolventă a Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (ASE). Negru are un doctorat în finanțe cu teza "Managementul portofoliului de active financiare în contextul globalizării piețelor de capital". În prezent este purtător de cuvânt al ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh. Andreea Negru a fost, în perioada august 2013 – februarie 2017, consilier de imagine şi PR al companiei de stat Transelectrica. Conform datelor publice, Andreea Negru a fost până în 2013 jurnalist. În perioada 2004-2006 a lucrat la Bursa, după care, până în 2010, a ajuns editor-prezentator la Money Channel, în cadrul trustului Realitatea Media. Între 2010 și 2012 a fost redactor şef la Money Channel, iar între 2012 și martie 2013 a fost director editorial la Money TV.

PASTILA DOSAR DE POLITICIAN – HIDROELECTRICA, O ȚINTĂ PENTRU HOȚII DIN POLITICĂ

Urmăriți B1TV.ro și pe
`