Dosar de politician: Ponta declanșează în PSD revoluția de eliberare (VIDEO)

Dosar de politician: Ponta declanșează în PSD revoluția de eliberare (VIDEO)

Silviu Mănăstire a vorbit miercuri, la ”Dosar de politician”, despre fostul premier Victor Ponta, susșinând că acesta ”a înviat politic”.

Fostul premier se comportă ca şi cum nu se mai simte bine în PSD, se cere să fie dat afară din partid. Ponta pregăteşte de fapt înfiinţarea unui grup independent în Parlament alături de prietenul său Daniel Constantin, copreşedintele ALDE.

Dizidenţii din PSD conduşi de Ponta sunt nemulţumiţi de faptul că nu mai au funcţii şi putere, nici în guvern şi nici în partid. Unul dintre supăraţii de serviciu este şi Constantin Niţă, fostul ministru al Economiei şi al Energiei. Niţă a început, asemenea lui Ponta, să strige în gura mare despre controlul unic şi dictatura din PSD. În 2014, pe vremea când Constantin Niţă era mare ministru, nu exista chipurile nicio dictatură, deşi Ponta se comporta atunci ca jupânul României.

În acea perioadă, Ponta se pregătea să devină preşedintele ţării. Acest Niţă a fost propulsat în importanta poziţie de ministru al Energiei şi Economiei în baza relaţiei pe care o avea cu socrul lui Ponta, fostul lider PSD Ilie Sârbu. Coincidenţă sau nu, Victor Ponta şi-a anunţat candidatura la președinția României în iunie 2014 într-o bază de agrement situată la Orăştie numită Arsenal Park. Aceasta este deținută de afaceriştii timişoreni Emil și Marius Cristescu. Socrul lui Ponta, Ilie Sârbu, a fost liderul PSD din Timişoara ani de zile.

Cei doi afacerişti, denumiţi de presă la Pachet "fraţii Cristescu sau Cristeştii de Timişoara" nu sunt deloc străini de afacerile cu ministerul Economiei. În trecut, Cristeştii au privatizat o serie de companii de la stat, dar au primit şi diverse facilităţi tocmai de la guvernul Ponta. Aici intră în ecuaţie vocalul Constantin Niţă, apropiatul familiei Sârbu – Ponta. Presa de la Timişoara a descoperit că în primavara anului 2014 când Niţă era şef peste Economie iar Ponta se întreţinea cu fraţii Cristescu, cei doi afacerişti au primit un cadou de milioane de la guvern.

Ministerul Economiei a cedat fraţilor Cristescu un teren în suprafaţă de 3.700 mp, amplasat în centrul oraşului Timişoara. Valoarea terenului este estimată la peste 1,5 milioane de euro. Modul ciudat în care acest teren a fost cedat unei companii controlate de fraţii Cristescu a atras atenţia procurorilor DNA. Cunoscutul jurnalist timişorean Ion Ardelean spune că procurorii au început deja audierile în acest dosar penal, investigând tocmai relaţia dintre fraţii Cristescu, Victor Ponta şi deciziile de la ministerul Economiei condus de Constantin Niţă.

Pe data de 18 aprilie 2014, Ministerul Economiei a emis o decizie (un certificat de atestare) în baza căruia fraţii Cristescu au putut începe intabularea terenului. Ministerul Economiei a cedat terenul invocând o hotărâre de guvern din anul 1991, act normativ care se referea însă la terenurile societăților comerciale cu capital de stat. Terenul cu pricina reprezintă de fapt o parcare extinsă din faţa hotelului Bega din Timişoara deţinut de fraţii Cristescu.

Presa din Timişoara a relatat că documentaţia care a stat la baza deciziei ministerului Economiei ar fi fost făcută la oficiul de cadastru Timiş. Cadastrul era condus pe atunci de Marcel Torje, un membru PSD Timişoara susţinut pentru această funcţie de fostul viceprimar PSD Traian Stoia. Acest Stoia a fost de fapt angajatul fraţilor Cristescu. La Timişoara este de notorietate cum fraţii Cristescu aveau acces direct în primărie prin intermediul lui Traian Stoia.

Deşi afacerea parcării ce valorează milioane de euro pare una banală, fraţii Cristescu au de ce să se teamă! Jurnaliştii susţin ca procurorii au descoperit mai multe falsuri. Ministerul Economiei a cedat un teren invocând o lege greşită, oficiul de cadastru Timişoara a lucrat la documentaţie deşi nu avea treabă în speţă, iar primăria Timişoara a intabulat şi ea terenul greşit. Terenul a fost dat de minister firmei Bega TM, dar în titlul de proprietate a fost trecut ca proprietar Bega Turism. Intabularea şi eliberarea titlului au fost făcute în decembrie 2014.

Un alt amănunt interesant este acela ca intabularea a fost făcută de firma Pilot Cad, companie tutelată prin interpuşi de şeful de atunci al Cadastrului – Marcel Torje. La prima vedere toată aceasta operaţiune făcută în folosul fraţilor Cristescu miroase de la o poştă a "operaţiune de partid". Oare cine putea să-i dea ordine politice ministrului Niţă? Sau să-i convingă pe funcţionari să falsifice documente? Oare nu cumva aroganţa PSD şi a lui Ponta care se visa în 2014 stăpânul Romaniei deşi nu cucerise încă ţara?

Dosar de politician: Ponta declanșează în PSD revoluția de eliberare

Urmăriți B1TV.ro și pe