Dragnea, despre dosarul de la DNA: Au scos armamentul greu! Dorința noastră de a reforma ce este stricat în anumite sisteme sperie

Dragnea, despre dosarul de la DNA: Au scos armamentul greu! Dorința noastră de a reforma ce este stricat în anumite sisteme sperie

Liviu Dragnea a declarat că, prin noile acuzații pe care i le aduce, DNA scoate armamentul greu. Și asta pentru că, prin dosarul ”Referendumul”, nu și-a atins scopul, acela de a-l înlăura de la șefia PSD și de a aduce în loc o echipă care să stea cuminte în perioada alegerilor.

"Nu este un dosar glumă, este clar că e o chestiune foarte grea. (…) Cam ceea ce a apărut în comunicatul DNA, cam asta mi-a fost adus la cunoștință ca informație. (…) Nu a fost o zi ușoară. (…) Am încercat să citesc cu atenție comunicatul și celelalte documente, am citit cât am putut, n-am avut prea mult timp astăzi, am avut mai multe activități. Am înțeles că, practic, în 2016 s-a început acest dosar, ba din 2001, ba din 2014… Să ne aducem aminte ce s-a întâmplat în 2016, când, după ce am fost condamnat în dosarul cu referendumul, unde trebuia neapărat ca eu să cedez atunci, și probabil că era o echipă pregătită să preia partidul și să stea cuminți în anul electoral respectiv, am decis împreună în partid, am mers mai departe — victorie mare la alegerile locale, victorie zdrobitoare la alegerile parlamentare", a declarat Liviu Dragnea la RTV, potrivit Agerpres.

Șeful PSD a susținut că programul de guvernare a speriat foarte mult pentru că, pus în practică, nu lasă spațiu de manevră partidelor care ar putea să-l susțină pe Klaus Iohannis la prezidențialele din 2019. În plus, a mai spus el, anumiți șefi de instituții sunt nemulțumiți pentru că încep să-și pună problema că în România încep să funcționeze lucrurile precum în democrațiile consolidate.

"Din fericire, avem toate răspunsurile pentru cei care au tot mințit în ultimele luni că nu putem pune în practică programul, dar acest program de guvernare, dorința noastră de a reforma ce este stricat în anumite sisteme sperie. Pe plan politic, programul implementat lasă un spațiu de manevră aproape inexistent pentru opoziție, adică pentru partidele care ar putea — o parte dintre ele — să-l susțină pe președintele Iohannis la alegerile prezidențiale din 2019. Iar, pe de altă parte, sunt instituții și șefi de instituții care încep să-și pună problema dacă cumva, prin absurd, în această țară încep să funcționeze lucrurile, așa cum funcționează în celelalte țări din Europa unde este o democrație consolidată. (…) Și sigur că sunt zbateri serioase (…). Și lupta este îngrozitoare”, a mai afirmat liderul social-democraților.

”A fost scos armamentul în primăvară, brusc, deci asta cu referendumul n-a mers, au scos armamentul greu și au început să spună de Brazilia, de Belina, de Tel Drum, pentru a crește un nivel de demonizare în așa fel încât în percepția publică să apară firesc că trebuie să înceapă un nou dosar la DNA și haide să creăm un cadru din asta și să meargă acolo și poate cedează", a mai spus Liviu Dragnea.

El a mai acuzat că în România funcționează de mai mulți ani "un sistem de putere paralel, ilegitim”.

"În ultimele luni de zile au început să apară enorm de multe informații, mărturii, chiar și documente și un sistem care face ceea ce știe să facă cel mai bine, și anume, dosare. Este un instrument tăios, care are ca scop să intimideze (…), de a direcționa o putere foarte mare folosită cu cruzime în mâna celui de care ascultă, cel care patronează acest sistem. Pe de altă parte, sistemul își păstrează și pentru sine o parte din această putere. Unii au spus stat paralel, alții invizibil, alți stat mafiot, alții putere ocultă. Sunt instituții și politice și de forță și încep să iasă la iveală foarte multe lucruri. Asta deranjează, pentru că sistemul și cei care sunt beneficiarii acestor acțiuni profund ilegale, neconstituționale și abuzive încep să fie destul de speriați. (…) Sunt foarte multe fronturi deschise de către noi, pentru că am promis în campanie să facem rânduială în modul cum interacționează și acționează puterile statului și instituțiile statului — să treacă în matca constituțională. Și sunt unii oameni cărora li se înmoaie genunchii", a mai punctat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.