Drulă (USR): România e probabil singura ţară din Europa în care şeful poliţiştilor e hoţ. Chiar Bode a spus că plagiatul e furt / Predoiu e un aranjor la vârful Justiţiei, Deca are reflexe de tip securist şi Budăi menţine pensiile speciale (VIDEO)

Drulă (USR): România e probabil singura ţară din Europa în care şeful poliţiştilor e hoţ. Chiar Bode a spus că plagiatul e furt / Predoiu e un aranjor la vârful Justiţiei, Deca are reflexe de tip securist şi Budăi menţine pensiile speciale (VIDEO)
Cătălin Drulă, președintele USR. Captură Video: USR / Facebook

Cătălin Drulă, președintele USR, a reluat, marți, criticile la adresa mai multor membri ai Guvernului Ciucă – miniștrii Lucian Bode (PNL, Interne), Cătălin Predoiu (PNL, Justiție), Bogdan Aurescu (Externe), Ligia Deca (Educație), Adrian Câciu (PSD, Finanțe) și Marius Budăi (PSD, Muncă).

Referindu-se la Bode, Drulă a afirmat că „România e probabil singura ţară din Europa în care şeful poliţiştilor e hoţ”. A spus asta în contextul în care Bode a devenit oficial plagiator, anul trecut chiar el spunând că plagiatul e furt.

„Apoi îl avem pe domnul Predoiu, un aranjor la vârful Justiţiei”, a mai declarat liderul USR, făcând aluzie la afirmații controversate ale lui Predoiu, care au alimentat îngrijorările privind implicarea politicului în Justiție.

Cătălin Drulă a spus apoi despre Ligia Deca, ministrul Educației, că „are reflexe de tip securist şi secretizează Legile Educaţiei”, iar pe Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, l-a acuzat de lașitate pentru că nu a venit în Parlament pentru a da explicații despre eșecul aderării la Schengen.

Pe Adrian Câciu l-a acuzat că „duce finanţele României în prăpastie”, iar pe Marius Budăi că „menţine pensiile speciale”.

Cătălin Drulă (USR), critici la adresa Guvernul PNL – PSD – UDMR

Drulă a afirmat că parlamentarii USR vor continua să depună moțiuni și să cheme la explicații în Parlament „o serie lungă de miniştri care fac rău României”.

„România e probabil singura ţară din Europa în care şeful poliţiştilor e hoţ. Cuvintele vin chiar din gura dumnealui. Dl Bode a spus că plagiatul furt şi, la fel, şi şeful său, Klaus Iohannis. Apoi îl avem pe dl Predoiu, un aranjor la vârful Justiţiei, care discută şi anunţă public soluţii din dosare care încă n-au fost date, pe dna Deca, un ministru care trebuia să fie o speranţă, dar care are reflexe de tip securist şi secretizează Legile Educaţiei, dl Aurescu care a fugit laş şi nu a răspuns chemării în Parlament pentru a explica eşecul ”Schengen”, dl Câciu, cel care duce finanţele României în prăpastie, şi dl Budăi, cel care menţine pensiile speciale”, a rezumat Cătălin Drulă performanțele coaliției PSD – PNL – UDMR, care are o majoritate de 70% în Parlament.

Drulă acuză coaliția de guvernare că doar mimează desființarea pensiilor speciale

Liderul USR a spus apoi că proiectul Guvernului Ciucă privind așa-zisa reformă a pensiilor speciale nu prevede desființarea acestora, deși liderii coaliției în spațiul public tot se laudă cum luptă ei împotriva privilegiilor.

„E ruşinos! Avem convingerea că Comisia Europeană nu va accepta aşa ceva şi că singura soluţie acceptabilă pentru a îndeplini ce avem de făcut în PNRR e ca pensiile să fie pe baze contributive, să nu mai avem o pensie specială de opt ori mai mare decât pensia contributivă, în medie”, a continuat Cătălin Drulă.

„Coaliţia PSD – PNL sărăcește România”

Acesta a mai acuzat coaliția de guvernare că „îi sărăcește pe oameni”, or, în acest context, proritatea aleșilor USR în noua sesiune parlamentară va fi să vină cu proiecte prin care scumpirile să fie oprite, iar românii să fie cu adevărat ajutați: „Putem depăşi criza creată de această guvernare dacă oprim risipa din bani publici, dacă eliminăm pensiile speciale, dacă eliminăm fabricile de sinecuri, dacă oprim crearea de posturi la stat pentru clientela de partid, dacă oprim jaful din bani publici”.

Drulă i-a acuzat apoi din nou pe PSD-iști și PNL-iști că alimentează inflația pentru că, prin prețurile mai mari, se încasează mai mult la bugetul de stat și, astfel, ei au mai mulți bani de dat clientelelor de partid.

„Premierul din umbră, domnul Ciolacu, mimează grija faţă de problemele oamenilor, dar de când PSD este la guvernare pâinea s-a scumpit cu 25%. S-a scumpit laptele cu 30%, zahărul cu 60%, ratele la credite aproape s-au dublat. Care e răspunsul domnului Ciolacu? Taxe mai mari, frână pe economie, ameninţări împotriva antreprenorilor care produc banii pe care îi cheltuie domnul Ciolacu împreună cu camarila dumnealui”, a mai susținut Cătălin Drulă.

Liderul USR a mai spus că PNL și PSD vor apela la noi creșteri de taxe pentru a acoperi costurile cu pensiile speciale și sinecurile.

„Guvernul vrea taxe şi impozite mai mari: pe chirie, pe PFA-uri, pe companii, ca să alimenteze pensiile speciale şi să aibă bani de împărţit clientelei politice. România plăteşte 12 miliarde de lei doar pentru pensiile speciale, sumă care ar putea merge către drumuri, către spitale, către şcoli”, a mai declarat Cătălin Drulă, preșeidntele USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe