După aroganța de miercuri, Claudiu Năsui renunță la persoana acuzată că a colaborat cu Securitatea / În opinia sa, dosarul CNSAS era o problemă pentru funcția de secretar general, nu și pentru cea de director

După aroganța de miercuri, Claudiu Năsui renunță la persoana acuzată că a colaborat cu Securitatea / În opinia sa, dosarul CNSAS era o problemă pentru funcția de secretar general, nu și pentru cea de director
Foto: Claudiu Năsui / Facebook

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR-PLUS), a anunțat că nu o va mai numi pe Claudia Florina Prisecaru în funcția de secretar general în minister. Prisecaru e acuzată că a colaborat cu Securitatea. Năsui a ținut acum să ceară scuze, deși cu doar câteva ore înainte nu a văzut nicio problemă în această situație. Întrebat, miercuri seară, despre detașarea acesteia de la Ministerul Finanțelor, Claudiu Năsui răspunsese: „Și? Nu cred că a colaborat cu Securitatea”. El a mai spus atunci că insistă pe numire deoarece nu există deocamdată o decizie definitivă pe această speță.

Claudiu Năsui nu o va mai aduce pe Claudia Florina Prisecaru la Ministerul Economiei

„Am încercat să mut o directoare din ministerul finanțelor în ministerul economiei. Voi renunța la mutare. (…) Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie. Am renunțat la mutare. Îmi cer scuze pentru toată situația creată”, a anunțat Claudiu Năsui, într-o postare pe Facebook.

Acesta a explicat că, de vreme ce Ministerul Economiei și Energiei s-au împărțit în două, la fel se va împărți și personalul. A mai precizat, de asemenea, că „unii oameni își doresc să rămână în ministerul economiei, dar unii vor pleca”.

Năsui a ținut apoi să nege, încă o dată, că familia sa a avut vreo legătură cu fosta securitate.

„Și?”-ul lui Claudiu Năsui, un fel de ”Altă întrebare!”

Miercuri seară, însă, Claudiu Năsui nu vedea nicio problemă în numirea Claudiei Florina Prisecaru în funcția de secretar general la Ministerul Economiei.

Într-o intervenție pentru Digi24, Năsui chiar a apărat-o pe Prisecaru și a spus că nu crede că aceasta chiar a colaborat cu Securitatea. Întrebat dacă este deranjat de verdictul de colaborare, ministrul Economiei a răspuns: „Ba da, dar nu cred că a colaborat cu Securitatea, pentru că nu are o decizie definitivă în sensul acesta. Dacă va avea, o să regândim strategia”.

„Doamna este director general adjunct acum în Finanțe și ar veni tot pe un post de director general adjunct. E o persoană care și-a demonstrat abilitățile în Ministerul Finanțelor și ar putea să o facă în continuare. Mi-a fost recomandată de oameni care sunt în administrația publică. Eu n-am nici măcar secretar general acum. Avem o problemă de organizare, dar nu mă vait. O să ne descurcăm, o să vină și secretarii de stat. În Ministerul Finanțelor, doamna are un istoric foarte bun”, a mai declarat Năsui.

El a admis apoi că știa despre decizia încă nedefinitivă a instanței în cazul Claudiei Prisecaru.

La insistențele moderatorului, ministrul a replicat: „Și?”.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”