Elena Udrea: Meleșcanu a făcut un joc politic. Comisiile de control ale SIE trebuiau să știe că legea e încălcată

Elena Udrea: Meleșcanu a făcut un joc politic. Comisiile de control ale SIE trebuiau să știe că legea e încălcată
Foto: B1 TV

Liderul PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, în cadrul emisiunii ”Evenimentul Zilei”, de pe B1 TV, că Teodor Meleșcanu a făcut un joc politic numindu-l pe Victor Ponta ofițer în cadrul serviciilor.

”Am presuspus că dacă se va ajunge aici, președintele a declarat de mai multe ori că există un candidat la rpeședinție care a fost ofițer acoperit și că trebuie să recunoască acest lucru”, a declarat Udrea.

”M-am așteptat ca propaganda să îl scoată curat pe dl Victor Ponta din situația asta. Dacă și la lucrarea de doctorat, unde avem documentele în fața nu s-a făcut nimic”, a spus ea.

”Șefii serviciilor trebuie să fie oameni care nu sunt militari. Domnul Meleșcanu a făcut un joc politic. Nu pot să spun același lucru despre domnul Maior. Există riscul ca șefii politici ai serviciilor să ducă un joc politic. Instituțiile sunt puternice, independente, cu sprijinul președintelui. Temerea mea este că sunt atât de puternice încât controlul prevăzut prin lege este prea slab”, a precizat candidatul PMP la prezidențiale.

Întrebată de ce a cerut demisia comisiilor de control a Serviciului de INformații Externe, Elena Udrea a răspuns: ”Am cerut demisia pentru că aceste comisii trebuiau să știe că s-a încălcat Constituția”.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit al SIE în perioada 1997-2001. (Detalii AICI)

Pe de altă parte, primul ministru a negat informația, precizând că nu este nimic adevărat. (Detalii AICI)

Elena Udrea: Meleșcanu a făcut un joc politic