Emil Boc: Cred că viitorul României aparține PNL-ului și USR-ului. Nu trebuie să uităm că suntem de aceeași parte a baricadei și nu în aceeași barcă cu PSD (VIDEO)

Emil Boc: Cred că viitorul României aparține PNL-ului și USR-ului. Nu trebuie să uităm că suntem de aceeași parte a baricadei și nu în aceeași barcă cu PSD (VIDEO)
Foto: Emil Boc / Facebook

Emil Boc, primarul liberal al municipiului Cluj-Napoca, și-a manifestat speranța că PNL și USR-PLUS vor reuși să colaboreze într-un viitor Guvern pentru a implementa mai multe proiecte de modernizare a României. Într-o intervenție pentru B1 TV, Boc a subliniat că nu trebuie permis cu niciun chip ca PSD să mai fie în poziții de decizie încă patru ani.

Emil Boc: Cred că viitorul României aparține PNL-ului și USR-ului. Ambele formațiuni doresc să înlăture PSD de la conducere

Într-o intervenție pentru B1 TV, primarul Emil Boc a vorbit despre cât de important este ca PNL și USR-PLUS să se înțeleagă, pentru a putea guverna împreună după alegerile din 6 decembrie.

„Pentru mine lucrurile sunt foarte simple. Atât PNL, cât și USR sunt de aceeași parte a baricadei și nu trebuie să pierdem esența, fondul. Ambele formațiuni doresc să înlăture PSD de la guvernare și să nu avem în perioada 2020-2024 niciun fel de guvernare PSD care să mai poată bloca modernizarea României. Cred că viitorul României aparține PNL-ului și USR-ului, cred în acest proiect că va moderniza România. Evident că mai sunt niște alegeri, dar nu trebuie să uităm că suntem de aceeași parte a baricadei și nu în aceeași barcă cu PSD. După mine, asta e cel mai important”, a declarat Boc, în emisiunea ”Se întâmplă acum!”, moderată de Tudor Barbu, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Emil Boc și-a manifestat apoi speranța că PNL și USR vor reuși să obțină, după alegerile parlamentare, o majoritate suficient de confortabilă încât să poată implementa chiar și reforma constituțională: „Sper ca PNL să-și continue seria de reușite electorale. Ar trebui și va câștiga și parlamentarele și sper să o facă cu un scor convingător. Mai sper ca parterii de la USR să aibă un scor care să ne permită o guvernare majoritară, care să ne permită să facem adevăratele forme ale României chiar și reforma constituțională pentru care avem nevoie de două treimi. Românii sper să nu cadă în capcana PSD, ca în 2012 și 2016. Nu mai merge guvernare (PSD) de trei ani în care faci dezmăț, și apoi vin alții să facă curățenie, și apoi iar te prezinți la vot să spui că PSD e curat ca lacrima. Nu trebuie să mai cădem în această capcană. (…) Viitorul României e în UE”.

Emil Boc: O colaborare cu PSD ar distruge credibilitatea proiectului PNL – USR/PLUS

Emil Boc a comentat și situația de la Timiș, acolo unde PNL și USR-PLUS încă nu au ajuns la un acord de colaborare pentru a forma majoritatea în Consiliul Local și în Consiliul Județean.

Despre neînțelegerile care încă persistă la nivelul Timișului, între PNL și USR-PLUS, Boc a susținut: „Dragostea-i cu năbădăi la început. Eu sunt convins că se va reuși la Timișoara ce se va reuși, probabil, și după 6 decembrie la nivel național, anume o guvernare PNL-USR ca nucleu central al viitorului Guvern. Eu nu cunosc particularitățile de la Timișoara, dar am văzut că dl Nica, președintele PNL Timiș, a semnat propunerea de protocol. Eu vreau să cred că nu va fi niciodată o colaborare cu PSD, pentru că asta ar distruge credibilitatea proiectului nostru. Altfel, negocierile sigur că sunt deschise. Timișoara poate da tonul la nivel național, de ce nu?”

Totodată, Emil Boc a catalogat ca fiind „o mare greșeală” perspectiva de a avea PSD ”la butoane” încă patru ani: „Nu cred că PSD ar trebui să aibă un cuvânt de spus în conducerea acestui minunat oraș. Cred că Timișoara, precum Clujul, are o altă orientare, alt ADN. Noi cu USR suntem în competiție politică, dar adversarul nostru e PSD. Ne batem pentru a aduce mai multe voturi pe partea Dreaptă. Cred într-o colaborare pe termen lung”.

La rândul său, Domnic Fritz, primarul USR-PLUS ales al Timișoarei, a pus acent pe nevoia de a combade nu doar PSD-ul, ci și pesedismul în toate formele sale.

Întrebat dacă sunt șanse ca PSD să profite de disensiunile dintre PNL și USR-PLUS pentru a câștiga teren și influență în luarea deciziilor atât la nivel local, cât și la nivel central, Fritz a explicat: „Depinde de voința noastră fermă: dacă vrem să ne luptăm nu doar cu un partid, ci, de fapt, cu metehnele lui, dacă vrem să luptăm cu PSD sau cu pesedismul în toate formele lui. Cred că semnalul transmis, de exemplu, de Timișoara pe 27 septembrie arată foarte clar că oamenii s-au săturat de politicieni care privesc și nu fac, de incompetenți, de ipocrizie”.

Fritz a explicat apoi că a dat ultimatum PNL pentru a veni cu o decizie privind eventuala colaborare cu USR-PLUS în plan local deoarece situația epidemiologică din Timișoara nu permite să se tragă de timp foarte mult: „În situația cu viceprimarii și vicepreședinții, PNL trebuie să explice cum vor să formeze majoritatea cu noi fără să votăm și viceprimarii și vicepreședinții. În Consiliul Local și în Consiliul Județean mai sunt doar două alte partide: Pro România și PSD. Dacă PNL nu vrea să voteze cu noi viceprimarii și videpreședinții 1 – 1, atunci să explice pe cine vor să voteze sau cum înțeleg ei un parteneriat. Deci sunt un pic nedumerit”.

Ultima oră
18:22 - DNA a clasat dosarul de fraudă cu fonduri europene al lui Dan Barna, dosar deschis în plină campanie prezidențială / Copreședintele USR PLUS ar fi vizat într-o altă anchetă a procurorilor anticorupție
18:12 - Guvernul modifică legea pentru a despăgubi păgubiții înainte de declararea definitivă a falimentului: Fondul de Garantare a Asiguraţilor poate efectua plăţi la 60 de zile de la retragerea licenţei asiguratorului
18:06 - Nicușor Dan: Nu avem noul preț cu care ne va vinde ELCEN gigcaloria. Nu suntem în constrângeri financiare să nu putem mări subvenția; o problemă ar putea veni din contractul cu Comisia Europeană (VIDEO)
17:48 - Gina Pistol, către Smiley: „Mă laşi să mă întorc la Asia Express?”. Răspunsul uimitor pe care i l-a dat artistul
17:48 - Echinocțiul de toamnă 2021. Cum vor fi afectate zodiile și la ce trebuie să fie foarte atente când iau decizii
17:48 - Începe Festivalului Strada de C`Arte în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice. Lista evenimentelor anunțate de BCU
17:35 - Nicușor Dan: Pe ceea ce înseamnă paturi de spital în București nu există o presiune în acest moment. Ne dorim cu toții ca această creștere să nu fie explozivă în continuare (VIDEO)
17:34 - Marcel Ciolacu: „După decizia CCR, dacă nu există conflict, imediat PSD va vota moțiunea de cenzură. Dacă există conflict, PSD va depune imediat moțiune de cenzură”
17:27 - Raluca Turcan, despre salariul minim: Solicitarea de majorare se încadrează între 8% și 12%. Creșterea va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net
17:17 - Accident feroviar în Timiș: Mecanicul unui tren şi şoferul unui camion, transportaţi la spital, în urma unei coliziuni