Emil Boc: „La Cluj-Napoca am făcut o actualizare a listelor electorale permanente. Datele au fost comunicate către MAI”

Emil Boc: „La Cluj-Napoca am făcut o actualizare a listelor electorale permanente. Datele au fost comunicate către MAI”

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că instituția pe care o conduce a efectuat o actualizare a listelor electorale permanente, iar acest lucru  a fost comunicat Ministerului de Interne, conform procedurii.

Boc a precizat că a dispus acest lucru imediat după ce a preluat mandatul de edil.

„La Cluj-Napoca am făcut o actualizare a listelor electorale permanente. Parcă am intuit că va fi ceva şi le-am cerut celor de la Serviciul de evidenţă a persoanelor să-mi dea datele exacte pentru referendum. Eu am anunţat public, într-o conferinţă de presă, că la Cluj-Napoca sunt mai puţin cu 1.000 de persoane în aceste liste decât la alegerile locale din 10 iunie, ca urmare a deceselor sau a mutării unor cetăţeni din municipiu. Aceste date au fost comunicate şi centralizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor”, a spus Boc, citat de EVZ.

Acesta a criticat organizarea Guvernului privind referendumului, precizând că era timp pentru verificarea listelor electorale înainte de vot, însă acest lucru nu s-a făcut și a fost comunicată o cifră oficială.

„Au fost trei săptămâni de la votul din Parlament până la organizarea referendumului, iar Executivul avea toate instrumentele pentru a verifica cifrele din listele electorale. Totuşi, a comunicat oficial cifra de 18.200.000 de alegători”, a mai spus Emil Boc.