Emil Boc: Secţiile de vot ar putea fi supravegheate cu camerele video de la Bacalaureat și de la alegerile din 2009

Emil Boc: Secţiile de vot ar putea fi supravegheate cu camerele video de la Bacalaureat și de la alegerile din 2009

Fostul premier Emil Boc a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că amplasarea camerelor de luat vederi în secţiile de votare este posibilă, deoarece se pot folosi aparatele de la examenul de bacalaureat.

Potrivit lui Boc, nu trebuie să existe nicio suspiciune de fraudă la referendum, de organizarea căruia depinde imaginea României, transmite Mediafax.

„Consider cererea PDL de amplasare de camere video în secţiile de votare ca fiind una corectă şi posibilă, chiar absolut necesară pentru a garanta corectitudinea referendumului”, a afirmat Emil Boc.

Potrivit lui Boc, camerele de luat vederi ar putea proveni de la examenul de Bacalaureat, pentru care au fost cumpărate deja aparate, dar şi de la alegerile din 2009.

„Este vital ca asupra acestui referendum să nu planeze niciun fel de suspiciune de fraudă. Din acest punct de vedere, trebuie luate toate măsurile legale şi organizatorice, în aşa fel încât referendumul să nu aibă probleme în ceea ce priveşte corectitudinea lui. Spun asta pentru că de modul de organizare a acestui referendum se va lega în continuare imaginea României, de a putea aspira la respectarea exigenţelor democraţiei şi a statului de drept”, a declarat Emil Boc.

Premierul Victor Ponta spunea, duminică, la Iaşi, referindu-se la solicitarea PDL de a instala camere de luat vederi în toate secţiile de votare, că el nu a mai auzit de camere video în secţii de vot, dar „dacă va exista această posibilitate, cu mare plăcere”.