Eugen Nicolăescu (PNL): Dacă judecătorii invalidează referendumul, Parlamentul are o singură cale – să organizeze un al doilea referendum

Eugen Nicolăescu (PNL): Dacă judecătorii invalidează referendumul, Parlamentul are o singură cale - să organizeze un al doilea referendum

În cazul în care judecătorii Curții nu vor valida rezultatul referendumului de duminică, Parlamentul ar trebui să decidă organizarea unui al doilea referendum, este de părere deputatul PNL Eugen Nicolăescu. Acesta își motivează spusele prin faptul că „este nevoie să fie completată legislația”, așa cum „este cu al doilea tur de scrutin la alegerea președintelui”.

„Dacă la nivelul Curţii se va opta pentru această variantă, nu s-au întrunit condiţiile pentru confirmarea rezultatelor referendumului, această concluzie va fi comunicată Parlamentului. Parlamentul, tot în baza unei hotărâri a Curţii Constituţionale va trebui să decidă calea de urmat. Eu cred că în acest moment o singură cale are Parlamentul şi anume să constate că nu este simetrie juridică între alegerea şi demiterea preşedintelui, că este nevoie să fie completată legislaţia, în sensul de a se finaliza şi demiterea cu un al doilea tur de scrutin, un al doilea referendum, indiferent câţi se prezintă la vot, aşa cum este cu al doilea tur de scrutin la alegerea preşedintelui şi să se continue referendumul cu al doilea tur de scrutin”, a declarat Nicolăescu la RFI.

Curtea Constituţională dezbate joi dimineață rezultatul referendumului din 29 iulie, ședința începând în jurul orei 9:00. Asta după ce ieri, sedinţa a fost amânată după mai multe ore de discuţii. CCR a solicitat informaţii Ministerului de Interne şi Institului Naţional de Statistică, date care au venit şi, potrivit unor surse datele de la MAI arată că pe listele electorale sunt 18,2 milioane de cetăţeni.