Eugen Tomac: Fondurile oferite de UE prin PNRR ne oferă șansa modernizării sistemului de sănătate (VIDEO)

Eugen Tomac: Fondurile oferite de UE prin PNRR ne oferă șansa modernizării sistemului de sănătate (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sistemul de sănătate din România este unul extrem de deficitar, iar pandemia ne-a demonstrat că investițiile în sănătate sunt esențiale, a subliniat eurodeputatul PMP Eugen Tomac, care a vorbit despre oportunitățile uriașe pe care le oferă Planul Național de Redresare și Reziliență în acest sens.

Eugen Tomac (PMP, PPE): „Avem nevoie de o Românie modernă, de o Românie sănătoasă”

„Avem un sistem de sănătate extrem de deficitar, iar pandemia COVID-19 ne-a demonstrat că investițiile în sănătate sunt esențiale. Avem nevoie de infrastructură, de servicii de calitate, de accesibilitate. Planul Național de Redresare și Reziliență, susținut de Uniunea Europeană, ne oferă bani pentru construirea a 25 de spitale sau unități sanitare noi și dotarea acestora cu echipamente și aparatură de specialitate. Avem șansa să construim noi secții de terapie intensivă pentru nou-născuți, să cumpărăm echipamente și materiale pentru reducerea riscului de infecții nozocomiale. Putem optimiza platforma informatică a asigurărilor de sănătate, putem moderniza infrastructura digitală pentru serviciile de sănătate. Putem dezvolta telemedicină și sistemele mobile de monitorizare a pacienților. Toate acestea pot fi realizate până în 2026. Avem nevoie de o Românie modernă, de o Românie sănătoasă!”, a declarat oficialul european.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
19:24 - Cristian Preda: Școlile doctorale au ajuns să arate ca un autobuz cu înghesuială mare. Politicienii, chiar şi nătărăi să fie, tot pierd timpul 10-12-15 ore pe zi în politică, nu au cum să scrie un doctorat