Euronews: „Membrii coaliţiei de guvernământ din România contestă rezultatele oficiale de la referendumul care confirmă că Băsescu a câștigat”

Euronews: „Membrii coaliţiei de guvernământ din România contestă rezultatele oficiale de la referendumul care confirmă că Băsescu a câștigat”

Jurnaliştii străini scriu din nou despre „noile încercări făcute pentru a-l elimina” pe preşedintele suspendat Traian Băsescu, după ce a fost făcut public rezultatul votului de la referendumul pentru demiterea sa.

Membrii coaliţiei de guvernământ din România contestă rezultatele oficiale, care confirmă că preşedintele Traian Băsescu a trecut peste referendumul din 29 iulie, transmite Euronews. Postul de televiziune îl citează pe preşedintele interimar, Crin Antonescu, care susţine că Traian Băsescu trebuie să plece definitiv de la Cotroceni.

Prezenţa la vot fiind sub nivelul minim cerut, cel de 50% plus unu, oponenţii lui Traian Băsescu au cerut Curţii Constituţionale să utilizeze date diferite referitoare la date demografice, atunci când se validează rezultatele, care ar putea schimba rezultatul referendumului.

Eforturile lui premierului Victor Ponta de a-l detrona pe preşedinte au provocat reacţii din partea Uniunii Europene, care l-a acuzat pe premier de subminarea statului de drept şi de intimidarea judecătorilor, aminteşte Euronews, care precizează că fricţiunile politice din România au ridicat semne de întrebare asupra împrumutului de cinci miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional.