Firea: Prin greva japoneză, liberalii speră să puncteze la capitolul imagine. În realitate, ei sunt prea puțin interesați de posibilitatea românilor de peste hotare de a vota

Firea: Prin greva japoneză, liberalii speră să puncteze la capitolul imagine. În realitate, ei sunt prea puțin interesați de posibilitatea românilor de peste hotare de a vota
Foto: upcscavenger.com

Gabriela Firea (PSD) a declarat că PNL a declanșat greva japoneză doar pentru că speră ca astfel să puncteze la capitolul imagine și că, în realitate, nu este foarte interesat de posibilitatea diasporei de a vota, informează Agerpres.

„Faptul că parlamentarii PNL au ales calea unei greve de tip japonez pentru, spun ei, urgentarea adoptării unei legi a votului prin corespondență, arată cât se poate de limpede care sunt intențiile lor reale și cu câtă seriozitate tratează această problemă. Este cel puțin ciudat, ca să folosim un termen cât mai puțin agresiv, să renunți la președinția unei comisii parlamentare cu exact acest obiect de activitate, practic cea mai bună pârghie pentru atingerea obiectivului propus, după care să faci un întreg tam — tam național că vin alegerile și diaspora nu va putea să voteze”, a declarat senatoarea social-democrată.

Aceasta mai susține că „realitatea este că liberalii sunt prea puțin interesați de posibilitatea românilor de peste hotare de a vota”.

„Obiectivul lor este să provoace cât mai multă agitație în jurul acestui subiect și, ridicând tonul, să creeze falsa impresie că ei ar fi ‘ză mazăr end ză fazăr’ ai votului prin corespondență. Din păcate, acest prunc are deja prea multe moașe și din cearta acestora riscă să rămână cu cordonul ombilical netăiat. Acționând în acest fel, parlamentarii PNL speră să puncteze la capitolul imagine, iar punctele să le transforme, la un moment dat, în capital electoral. După cum decurg însă lucrurile, văzându-i mari amatori de cultură niponă, cred că de fapt se îndreaptă cu pași repezi către un harachiri în masă. Un harachiri politic, desigur”, a mai opiniat Gabriela Firea.

Ultima oră
23:09 - Statele Unite condamnă atacurile talibanilor asupra foștilor translatori și colaboratori afgani
22:37 - CS U Craiova caută antrenor de calibru: Trei nume „grele” pe lista oltenilor
22:35 - Claudiu Năsui contrazis de analiștii economici: „Din 100 de lei câștigați, românii rămân cu 34,8 lei în buzunar după plata taxelor”
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”