Consilierul lui Daea, care s-a lăudat că-şi donează salariul, ia bani de la o firmă de consultanţă contractată chiar de Ministerul Agriculturii

Consilierul lui Daea, care s-a lăudat că-şi donează salariul, ia bani de la o firmă de consultanţă contractată chiar de Ministerul Agriculturii
Foto: Olt Alert

Florin Ciobanu a ajuns consilierul ministrului Agriculturii, Petre Daea, după ce a organizat, în 2017, Ziua Recoltei la Slatina, eveniment în timpul căruia Daea s-a putut bucura de o baie de mulțime. Acum, o firmă în contract cu ministerul l-a angajat să-i înveţe pe viitorii antreprenori cum să-şi deschidă afaceri la sate, informează agrointel.ro.

La scurt timp după ce i s-a propus să fie consilier, Ciobanu a spus că își va dona salariul.

Agrointel.ro a relatat pe larg despre relația lui Florin Ciobanu cu firma de consultanţă Egis România, firmă care, în octombrie 2018, a câştigat un contract de 3,5 milioane euro.

În 20 februarie, Florin Ciobanu a ajuns expert grup ţintă la Egis România într-un proiect de 2,9 milioane euro câştigat de la Ministerul Fondurilor Europene. Cu doar cinci zile înainte, Ministerul Agriculturii a publicat anunţul de licitaţie pentru proiectul de 3,5 milioane euro câştigat tot de Egis, fapt ce a stârnit speculații cu privire la această ”coincidență”.

”Ministerul de resort publică anunţul despre licitaţie pe SEAP pe 15 februarie, ceea ce înseamnă că la acest caiet de sarcini se lucra de cel puţin o săptămână. Cum Daea este responsabil în licitaţie, conform anunţului Ministerul Agriculturii, rezultă că dosarul cu anunţul de licitaţie a trecut şi pe la el sau cabinetul său înainte de 20 februarie. Pe 20 februarie, Egis România anunţă că l-a desemnat expert într-un proiect de consiliere afaceri pe Florin Ciobanu, consilierul personal care are biroul la Cabinetul lui Petre Daea“, scriu jurnaliştii de la agrointel.ro.